Župana Tržiča in Žirov izvoljena v DZ, vodenje občin prevzela podžupana

Slovenija 16. Maj 202216:21 0 komentarjev
borut Sajovic
Žiga Živulović jr./BOBO

Tržiškemu županu Borutu Sajovicu in žirovskemu županu Janezu Žaklju, ki sta bila izvoljena za poslanca državnega zbora, je s petkovo potrditvijo poslanskih mandatov zaradi nezdružljivosti funkcij prenehal županski mandat. Vodenje obeh občin sta v soboto tako prevzela podžupana Dušan Bodlaj v Tržiču in Jože Stanonik v Žireh.

Kot so sporočili z Občine Tržič, bo Bodlaj začasno opravljal funkcijo župana do nastopa mandata novoizvoljenega župana. Na spletni strani občine je zapisano, da Bodlaj, ki je bil rojen januarja 1961, živi v Pristavi pri Tržiču. Po končani Srednji elektrotehniški šoli Iskra v Kranju se je zaposlil v tedanjem podjetju Iskra Elektromehanika Kranj.

Karierna pot ga je vodila v projektiranje in programiranje strojev ter tehnoloških linij v industriji in vzdrževanje strojev ter naprav, ukvarjal pa se je tudi z informacijsko tehnologijo. Svoje znanje in izkušnje je v zadnjem obdobju dela v gospodarstvu delil s sodelavci kot vodja operativnega vzdrževanja in nazadnje kot vodja proizvodnje in vzdrževanja.

Ker je Bodlaj začasno prevzel opravljanje funkcije župana, je Tržič prejšnji teden dobil tudi novega podžupana, in sicer Nejca Perka. Rojen je bil avgusta 1979 v Kranju, živi pa v Podljubelju. Po končani Srednji gostinski in turistični šoli v Radovljici je šolanje nadaljeval na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani in postal sociolog kulture ter profesor umetnostne zgodovine.

Spoznal se je z delom v proizvodnji, gostinstvu, turizmu in trgovini. Po zaključku študija je krajše obdobje delal v gradbeništvu in kot zavarovalni agent, dokler se ni zaposlil v Knjižnici dr. Toneta Pretnarja v Tržiču. Ves čas je sodeloval tudi z Občino Tržič, zlasti s turističnim informacijskim centrom, med drugim pri oblikovanju nekaterih turističnih produktov.

Po popravku v DZ tudi žirovski župan

Ko je državna volilna komisija popravila podatke o tem, kdo je bil izvoljen za poslanca, je v DZ odšel tudi dosedanji žirovski župan Janez Žakelj. Njegovo funkcijo bo začasno opravljal podžupan Jože Stanonik. Kot je Stanonik povedal, trenutno še ni znano, ali bo občino vodil do rednih jesenskih lokalnih volitev, ali pa bodo morda izvedene predčasne volitve. Razmišlja tudi o tem, da bi imenoval novega podžupana, ki bi ga v času morebitne odsotnosti lahko nadomeščal.

Kot je zapisano na spletni strani Občine Žiri, je bil Stanonik rojen leta 1960 in živi v Žireh. Po zaključku osnovne šole je kot štipendist Mizarskega podjetja Žiri pridobil izobrazbo poklicnega mizarja, ki jo je nadgradil še z dvoletnim tehničnim programom, kasneje pa je na fakulteti za javno upravo pridobil naziv diplomiran upravni organizator. Celotno delovno kariero je deloval na lesnem področju, sedaj pa je v pokoju. Vseskozi je aktiven tudi na športnem in kulturnem področju.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!