60-letnik omahnil pred metro, življenje so mu rešili štirje policisti

Svet 20. Avg 202110:02 > 10:14 1 komentar
padec pred metro
NYPD NEWS/TWITTER

60-letnik je med čakanjem na vlak podzemne železnice omahnil na tirnice. Življenje so mu rešili štirje policisti med patruljo, eden od njih je nesebično skočil pred prihajajoči vlak in moškemu pomagal nazaj na platformo.

V New Yorku so štirje policisti rešili 60-letnika, ki je med čakanjem na prihajajoči vlak podzemne železnice padel na tirnice.

Med čakanjem na podzemni železnici je 60-letnik padel na tirnice. Kljub približujočemu se vlaku so štirje newyorški policisti ukrepali hitro in nesebično. Kot so kasneje povedali, so med patruljo slišali nemir na peronu in videli moškega, ki je padel na tire. Vlak je bil takrat oddaljen zgolj minuto.

Na tirnice je nemudoma skočil policist Lupen Lopez in pomagal 60-letniku, njegovemu zgledu je sledil še en neznanec. Dva policista sta stekla po platformi in signalizirala strojevodji, naj ustavi vlak. Četrti policist in potniki pa so jim pomagali nazaj na platformo. Lopez je po tem dejal: “Brez razmišljanja smo se odzvali tako, kot smo naučeni.”

Pomembno je, da vsakič, ko želiš dobiti pozornost strojevodje, s svetilko mahaš levo in desno, je povedal policist Richardo Peguero. S tem sporočaš, naj metro upočasni in ustavi, je dodal.

Na tire je med čakanjem omahnil 60-letnik Jessey Branch. V pogovoru za Eyewitness News je povedal, da je doživel napad. Spomni se zgolj, da se je želel srečati s prijateljem, nato pa se je zbudil v bolnišnici. Med padcem se je poškodoval, zlomljenih ima več reber in levo roko. “Zelo sem hvaležen za pomoč,” je povedal.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje