Afganistanski deček po uspešni rešitvi iz vodnjaka umrl

Svet 18. Feb 202213:13 0 komentarjev
vodnjak v Afganistanu
Fotografija je simbolična (Avtor: PROFIMEDIA)

Petletni deček, ki je bil tri dni ujet v vodnjaku v odročni afganistanski vasi, je umrl nekaj trenutkov po tem, ko so ga živega potegnili iz vodnjaka, so sporočile lokalne oblasti.

Deček z imenom Haidar je v torek zdrsnil na dno 25 metrov globokega vodnjaka, ki so ga lokalni prebivalci kopali v odročni vasi v provinci Zabul, približno 400 kilometrov jugozahodno od afganistanske prestolnice Kabul. Haidarjev dedek, 50-letni Hadži Abdul Hadi, je povedal, da je deček padel v vodnjak, ko je poskušal pomagati odraslim pri kopanju nove vodne vrtine v vasi, ki jo je močno prizadela suša.

Inženirji so med reševanjem izkopali odprt rov, da so dosegli mesto, kjer je bil deček ujet. Zadnjih nekaj metrov jih je ovirala tudi velika skala, ki so jo delavci v petek zjutraj razbili s krampi.

Nad reševalno akcijo, ki jo je spremljalo na stotine radovednih vaščanov, so bdeli visoki predstavniki na novo vzpostavljene talibanske vlade, ki je sicer pogosto deležna številnih kritik, tudi zaradi kršenja človekovih pravic.

Nekateri talibanski predstavniki so tudi objavili več videoposnetkov reševalne operacije, češ da je to primer, kako novi režim skrbi za državljane.

Nesreča in posledična reševalna operacija v Afganistanu močno spominjata na primer iz Maroka v začetku februarja, ko je deček padel v 32-metrski vodnjak, a so ga po petih dneh našli mrtvega.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!