Aleksandar Vučić napovedal denarno nagrado za cepljene državljane

Koronavirus 05. Maj 202115:26 > 15:30 0 komentarjev
Aleksandar Vučić, nagrade za cepljenje
Zorana Jevtic/REUTERS

Srbski predsednik Aleksandar Vučić je napovedal, da bodo vsi državljani, ki so že cepljeni proti covidu-19 ali se bodo cepili do 31. maja, dobili dodatnih 3000 dinarjev (25 evrov) pomoči.

V Srbiji so se odločili, da cepljenje nagradijo in spodbudijo z denarjem. Tamkajšnji predsednik Aleksander Vučić je napovedal, da bodo vsem, ki so se že cepili proti covidu-19 ali pa se bodo cepili do 31. maja, dali 3000 dinarjev, kar je okoli 25 evrov.

“Ne moremo sprejeti negativnih diskriminacijskih ukrepov proti tistim, ki se ne želijo cepiti, čeprav menim, da je to neodgovorno in sebično,” je dejal srbski predsednik. Zato so razmišljali, kako nagraditi ljudi, ki so pokazali odgovornost, in sprejeli odločitev o dodatni finančni pomoči za tiste, ki so se cepili, je povedal.

Opozoril je, da javni uslužbenci, ki se ne bodo cepili, ne bodo dobili nadomestila za bolniško odsotnost, če se bodo okužili z novim koronavirusom.

Vučić pričakuje, da bo do konca maja v Srbiji z vsaj enim odmerkom cepljenih skoraj tri milijone ljudi, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

Srbska vlada je danes znova pozvala državljane, naj se cepijo proti covidu-19, oblasti v Beogradu pa so napovedale odprtje novega centra za cepljenje, ki bo v enem od nakupovalnih središč v srbski prestolnici.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!