Ameriški turist s pametno uro sprožil preplah na avstrijskem smučišču

Svet 24. Jan 202415:59 4 komentarji
Silvretta Montafon
Foto: PROFIMEDIA

Lažni alarm pametne ure je v torek na avstrijskem smučišču Silvretta-Montafon povzročil kaos. Zaradi njega je namreč reševalna ekipa na območju smučišča zagnala obsežno reševalno akcijo, v zrak je poslala tudi helikopter, 70-letnega Američana pa so nato po več urah nepoškodovanega našli v njegovi nastanitvi.

Po navedbah policije ameriški turist ni niti potrdil klica v sili niti se ni odzval na neštete pozive klicnega centra. Pripadniki gorske reševalne službe, gasilci in policisti so zato domnevali, da je prišlo do nesreče, in začeli reševalno akcijo.

Vendar pa je bila ta neuspešna, “pogrešanega” niso našli niti s helikopterjem. Zaslišali so tudi prebivalce počitniških hiš pri smučišču in na parkiriščih iskali zapuščeno vozilo. Čez približno dve uri so akcijo preklicali.

S pomočjo mobilnega operaterja in podatkov o gostih smučarskega letovišča so nato le ugotovili, da je ne pomoč “poklical” 70-letni Američan, ki so ga kasneje našli živega in zdravega v njegovi nastanitvi v kraju St. Gallenkirch v dolini Montafon. Zaenkrat še ni jasno, ali bo moral za lažen klic na pomoč plačati stroške iskanja in reševanja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje