Bi se preselili na jahto? To je zdaj mogoče za 28.000 evrov na leto

Magazin 09. Mar 202310:46 1 komentar
križarka
Life at Sea Cruises

Bi se za tri leta preselili na jahto in obkrožili svet? To je zdaj mogoče za dobrih 28.000 evrov letno na osebo. V to ceno so vključeni vsi obroki, alkoholne pijače ob večerji, brezalkoholne pijače, uporaba pralnice in pospravljanje kabine, pa tudi sproščanje v zunanjem bazenu oziroma wellness centru na krovu.

Družba Life at Sea Cruises je odprla rezervacije za triletno križarjenje po svetu, ki zagotavlja pobeg iz dnevne rutine, poroča CNN. Potniki, ki bi se radi za tri leta preselili na luksuzno potniško ladjo MV Gemini, imajo še osem mesecev časa, da si uredijo potni list, ustrezno zavarovanje in cepljenja ter se z delodajalcem dogovorijo, da bodo od 1. novembra – takrat ladja izpluje iz Istanbula – delali na daljavo.

križarka
Life at Sea Cruises

Podjetje obljublja, da bodo dogodivščine željni lahko odkljukali kar 375 pristanišč po vsem svetu v skupno 135 državah, in to na vseh celinah. Ladja bo namreč v treh letih prevozila več kot 130.000 milj, potniki pa si bodo lahko ogledali ikonične znamenitosti, od kipa Kristusa Odrešenika v Riu de Janeiru do indijskega Tadž Mahala, starodavnega mesta Majev Chichen Itza, piramid v Gizi, Machu Picchuja in velikega Kitajskega zida. Ladja se bo ustavila tudi na 103 tropskih otokih.

Ker si redkokdo lahko privošči triletni dopust, bo na ladji MV Gemini poleg restavracij in prostorov za zabavo na voljo vse, kar človek potrebuje za delo na daljavo: poslovno središče s sejnimi sobami, 14 pisarnami, knjižnico in salonom za odmore za kavo.

“Na svetu ne obstaja noben ponudnik, ki bi svojim strankam na križarjenju ponujal takšno prilagodljivost,” je dogodivščino opisal generalni direktor podjetja Mikael Petterson.

križarka
Life at Sea Cruises

Na ladji za križarjenje je skupno 400 bivalnih kabin za največ 1.074 potnikov. Cena? Najcenejša opcija stane 30.000 dolarjev oziroma dobrih 28.000 evrov letno na osebo, torej slabih sto tisočakov za triletni (delovni) oddih.

Preberite še: Spoznajte ljudi, ki bodo preostanek življenja preživeli na potniških ladjah

Razpon cen za apartma z balkonom, ki je enkrat večji, se začne pri 37.000 dolarjih (35.000 evrov), najvišja cena je 110.000 dolarjev oziroma 104.000 evrov letno na osebo. Polog je obvezen in znaša dobrih 42.000 evrov.

križarka
Life at Sea Cruises

Potniki se morajo potovanju pridružiti za vsa tri leta, podjetje pa jim bo omogočilo možnost menjave kabine. CNN kot primer navaja dva para, ki bi najela kabini za celotno potovanje, nato pa bi jih zamenjala. Če bo potnik potoval sam, mu Life at Sea Cruises ponuja 15-odstotni popust, če bo rezerviral dvoposteljno sobo.

križarka
Life at Sea Cruises

Potnikom bodo na voljo tudi zunanji bazen, telovadnica, kozmetični salon in wellness center. Za zabavo bodo skrbeli animatorji, ki bodo poučevali ples. Za samske bodo organizirali celo hitre zmenke. Na krovu bo na voljo hiter internet, potnike pa bodo lahko brezplačno obiskali prijatelji in sorodniki. V ceno so vključeni vsi obroki, alkoholne pijače pri večerji, brezalkoholne pijače, uporaba pralnice in pospravljanje kabine. Na krovu bo tudi brezplačna bolnišnica, ki bo delovala 24 ur na dan.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje