Biden na večerji z novinarji stresal šale tudi na račun svoje starosti

Svet 30. Apr 202315:55 1 komentar
Joe Biden
PROFIMEDIA

Na tradicionalni večerji dopisnikov Bele hiše je bil v soboto tudi ameriški predsednik Joe Biden. V sklopu zabavnega programa je poslušal številne šale na račun svoje starosti. "V Franciji so se uprli, ker ne želijo delati do 64. leta starosti, pri nas pa imamo 80-letnika, ki nas prosi, da bi delal še štiri leta," se je na predsednikov račun pošalil satirik Roy Wood mlajši.

Ameriški predsednik Joe Biden se je v soboto udeležil tradicionalne večerje dopisnikov Bele hiše v Washingtonu, ki je bila po večletnem premoru zaradi covida-19 znova dobro obiskana. 80-letni Biden je bil med drugim deležen kar nekaj šal na račun svoje starosti, ki jih je dobro sprejel, poročajo ameriški mediji.

Glavni gost zabavnega programa po večerji je bil dopisnik satirične oddaje Daily Show, Roy Wood mlajši, ki se je ponorčeval iz 80-letnega Bidna, ker se poteguje za drugi mandat v Beli hiši. To bi lahko pomenilo, da bo pri 86 letih še vedno predsednik.

Wood je ob tem omenil nedavne ostre proteste v Franciji proti zvišanju upokojitvene starosti. “V Franciji so se uprli, ker ne želijo delati do 64. leta starosti, pri nas pa imamo 80-letnika, ki nas prosi, da bi delal še štiri leta,” se je pošalil Wood in izvabil širok nasmeh predsednika ZDA. “O našem predsedniku lahko rečete, kar hočete, toda svoje delo opravi z odliko, takoj ko se zbudi iz dremeža,” je dodal Wood.

Wood pa se je pošalil tudi na račun nekdanjega predsednika Donalda Trumpa in njegovih številnih sodnih bitk. “Spremljanje Trumpovih škandalov je kot gledanje filmov Star Wars. Moraš gledati tretjega, da lahko sploh razumeš prvega. Po tem pa moraš seveda pogledati drugega, da ti bo vse jasno v petem,” se je pošalil Wood.

Biden, ki je šale na svoj račun sprejemal z nasmehom, pa se je v svojem nagovoru med drugim ponorčeval iz 92-letnega medijskega mogotca in lastnika konservativne televizijske mreže Fox News Ruperta Murdocha ter nedavno odslovljenega voditelja na ameriški televiziji CNN Dona Lemona.

Poleg tradicionalnih komičnih vložkov so bili del prireditve tudi pozivi k medijski svobodi in osvoboditvi novinarjev, zaprtih v tujini, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Biden je namreč pozval k izpustitvi Evana Gershkovicha, 31-letnega dopisnika časnika Wall Street Journal, ki so ga v Rusiji konec marca priprli zaradi domnevnega vohunjenja za ZDA. Novinar obtožbe odločno zanika in trdi, da je v Rusiji opravljal novinarsko delo.

Politična in medijska elita Washingtona se je na vsakoletni tradicionalni slovesnosti v ameriški prestolnici znova zbrala v velikem številu, potem ko je priljubljenost tega dogodka v zadnjih letih nekoliko usahnila.

Biden je lani tradicijo nagovora predsednika ZDA na vsakoletni večerji dopisnikov Bele hiše obnovil po šestletnem premoru, saj je nekdanji predsednik Donald Trump v času svojega mandata bojkotiral dogodek, udeležba pa je bila v zadnjih letih omejena tudi zaradi pandemije.

Letošnji dogodek je bil po drugi strani znova razprodan, med 2600 gosti pa sta bila tako Biden kot podpredsednica Kamala Harris.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje