Burger King v Indiji iz svojih jedi umaknil paradižnik

Gospodarstvo 17. Avg 202313:20 0 komentarjev
Burger King v Indiji
PROFIMEDIA

Burger King je v Indiji iz svojih jedi umaknil paradižnik, saj se je ta v Indiji močno podražil. Podoben ukrep sta julija sprejeli že verigi s hitro prehrano McDonald's in Subway.

Visoke cene so ameriško verigo s hitro prehrano Burger King prisilile, da je v Indiji iz svojih jedi umaknila paradižnik. Podoben ukrep sta julija sprejeli že verigi s hitro prehrano McDonald’s in Subway, je poročala francoska tiskovna agencija AFP. Paradižnik sicer velja za nepogrešljiv del indijske kuhinje.

“Zaradi nepredvidljivih razmer glede kakovosti in ponudbe paradižnika ne moremo dodajati v našo hrano … trudimo se, da bi paradižnik vrnili v naše burgerje,” je po poročanju AFP navedeno na poslopju ene izmed restavracij verige Burger King v indijski prestolnici New Delhi.

Burger King v Indiji
PROFIMEDIA

Burger King je v Indiji prisoten od leta 2014, pri čemer je svojo običajno ponudbo govejih hamburgerjev nadomestil z izborom piščančjih in vegetarijanskih alternativ, in se tako prilagodil verskim prepričanjem velikega števila tamkajšnjih prebivalcev, ki prakticirajo hinduizem.

Pred Burger Kingom sta odločitev, da paradižnik začasno umakneta iz ponudbe, julija že naznanila McDonald’s in Subway.

Burger King v Indiji
PROFIMEDIA

Indijska centralna banka Reserve Bank of India je minuli teden opozorila na zviševanje cen hrane. V zvezi s hrano jo skrbi predvsem rast cen paradižnika. Te so pod pritiskom zaradi neugodnih vremenskih razmer in škodljivcev, ki vplivajo na negativno vplivajo na letošnjo letino.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!