Evrovizija 2022: Kdo se je pred finalom najbolj povzpel na stavnicah?

Magazin 14. Maj 202215:45 0 komentarjev
konstrakta
Profimedia

Zvečer bodo na evrovizijski oder v Torinu stopili glasbeniki in glasbenice, ki bodo v velikem finalu zastopali 25 držav. Kot verjetnega zmagovalca se že dalj časa omenja ukrajinsko zasedbo Kaluš Orkestra, je pa v zadnjih dneh na priljubljenosti pridobila srbska pevka Ana Đurić, ki nastopa pod umetniškim imenom Konstrakta. Ta se je po četrtkovem polfinalnem nastopu povzpela na stavnicah in sedaj zaseda 6. mesto.

Srbska pevka je s svojo pesmijo “In corpore sano” na polfinalnem nastopu očitno navdušila. Preden je v četrtek stopila na oder, je na stavnicah zasedala 10. mesto, v petek je že bila na osmem, tik pred finalom pa zaseda šesto mesto. Publika jo je z vzklikanjem in ploskanjem spremljala že med nastopom, po njem pa je Konstrakta požela bučen odziv.

Navdušenje nad njeno pesmijo se je prelilo tudi na splet. Konstraktin nastop je na YouTubu v prvih 12 urah zabeležil več kot 920.000 ogledov, na dan finala pa jih je že skoraj tri milijone. Izmed posnetkov vseh polfinalnih nastopov so več ogledov zbrali le člani ukrajinske skupine Kaluš Orkestra.

Kljub temu da je srbsko predstavnico marsikdo odkril v zadnjih dneh, pa so jo poznavalci hvalili že prej. Tomaž Mihelič – Marlenna, ki je Slovenijo pred dvajsetimi leti na Evroviziji zastopal v okviru zasedbe Sestre, je pred začetkom tekmovanja za N1 dejal, da ima Srbkinja najboljšo artistiko. “Njen nastop po mojem mnenju pooseblja Evrovizijo. Na eni strani se zabavati in ne jemati stvari preveč resno, na drugi strani pa opozarjati na družbene probleme. Njen nastop je izpopolnjen do potankosti, do vsakega kadra,” je komentiral Mihelič, ki je Srbijo uvrstil med najboljše že teden dni pred finalom.

Konstrakta je po uspešnem polfinalu za N1 Srbija dejala, da so z ekipo zadovoljni, saj jim je cilj predstavljala uvrstitev v finale. Tam bodo kot edini predstavniki iz držav nekdanje Jugoslavije, saj se ostale države niso prebile skozi sito prvega in drugega polfinala. O bučnem odzivu občinstva je srbska pevka dejala, da je bila to močna podpora iz dvorane. “Imamo podporo sosedov iz regije, pa tudi tu v Torinu in širše. Pesem ima neko dovzetnost in to koreografijo. Ljudi se zelo lahko prime, čeprav je ne razumejo,” je dejala Konstrakta.

V nadaljevanju pogovora se je dotaknila tudi sporočila pesmi, ki je, kot pravi, večplastna. “Vsak jo lahko razume tako kot želi. To je pesem o vzdušju, v katerem živimo, kjer je zdravje postavljeno kot obveza, za katero se skriva potrošnja. Posamezniki smo na tem področju zaradi prepolne infosfere izgubljeni. Imamo različne informacije o tem, kateri so načini, da bomo zdravi, vendar smo po drugi strani prepuščeni sami sebi, saj nimamo nobene sistemske podpore,” je pogovor za N1 Srbija zaključila pevka. Konstrakta bo nocoj na evrovizijski oder stopila kot predzadnja nastopajoča.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!