Hči nekdanjega ameriškega diplomata in šefa obveščevalcev obsojena umora

Svet 05. Jan 202309:25 0 komentarjev
posnetek zaslona / CNN

29-letno hčer nekdanjega prvega direktorja obveščevalcev ZDA je sodišče spoznalo za krivo nenaklepnega umora.

V ameriškem mestu Rockville blizu Washingtona je porota v torek za krivo nenaklepnega upora spoznala 29-letno hčerko nekdanjega prvega direktorja obveščevalnih dejavnosti ZDA Johna Negroponteja. Sophia Negroponte je februarja 2020 s kuhinjskim nožem zabodla 24-letnega Yousufa Raasmussena.

Podrobnosti primera so nejasne, saj naj bi bila tako žrtev kot morilka usodnega dne pod vplivom alkohola, poroča časnik Washington Post. Porota je videla posnetek policijske telesne kamere, na katerem Sophia Negroponte v stanovanju drži brisačo na vratu krvavega Rasmussena, joče in ga prosi, naj diha.

Porota je ni obsodila za naklepni umor, vseeno pa ji grozi do 40 let zapora, ker je Rasmussenu skušala namerno škodovati, ne glede na to, da je dejanje kasneje obžalovala. Na sojenju je trdila, da se ničesar ne spomni.

83-letni John Negroponte je ameriški diplomat, ki je bil v preteklosti tudi veleposlanik v Mehiki, Hondurasu, na Filipinih in v Iraku. V vladi predsednika Georgea Busha mlajšega je leta 2005 postal prvi nacionalni direktor obveščevalnih dejavnosti ZDA. Negroponte je bil tudi veleposlanik ZDA v Organizaciji Združenih narodov med letoma 2001 in 2004, med letoma 2007 in 2009 pa je bil na položaju namestnika sekretarja vlade. Hčerko Sofio sta z ženo posvojila med njegovim službovanjem v Hondurasu.

Po obsodbi je izrazil razočaranje nad odločitvijo porote, ki po njegovem mnenju ni dovolj upoštevala olajševalnih okoliščin, kot so težke življenjske izkušnje hčerke in dejstvo, da je bila v alkoholiziranem stanju. Kazen ji bo izrečena 31. marca, po obsodbi pa so ji nemudoma odvzeli varščino in jo poslali v zapor.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!