Hrvaška: preiskave zaradi legalizacije objektov, pod drobnogledom tudi Slovenci

Črna kronika 28. Jun 202213:17 0 komentarjev
Hrvaška policija
Slika je simbolična (Foto: PROFIMEDIA)

Na Hrvaškem potekajo hišne preiskave, povezane s prostorskim načrtovanjem in legalizacijo gradenj. Vabilo na razgovor je prejelo tudi več Slovencev, ki trenutno niso na Hrvaškem.

Hrvaška policija izvaja hišne preiskave, ki naj bi bile povezane z urejanjem prostora. Preiskujejo več stanovanj, hiš in poslovnih prostorov. Preiskovali naj bi več kot 20 ljudi, za katere sumijo, da so zlorabili uradni položaj ali pooblastila oziroma nagovarjale k zlorabi uradnega položaja.

Vabilo na razgovor je po poročanju hrvaških medijev prejelo tudi več Slovencev, ker trenutno niso na Hrvaškem.

Kazniva dejanja, ki jih preiskujejo, naj bi se zgodila med letoma 2014 in 2019. Preiskujejo tako lastnike zemljišč, ki so svoje objekte legalizirali v manj kot 10 letih, posrednike, kot so geodeti in projektanti, ter zaposlene na občini Vodjan, ki so vodili postopke.

Po poročanju portala istra24.hr so prijeli nekdanjo vodjo oddelka za prostorsko načrtovanje na občini Vodjan Doro Komparić in vodjo državne uprave v Istrski županiji Mladena Kancelara. Preiskovali pa so tudi prostore Damirja Janka, še enega nekdanjega šefa oddelka za prostorsko načrtovanje.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!