Kanye West znova ostal brez računa na Twitterju

Svet 02. Dec 202209:49 1 komentar
kanye west, ye, twitter
PROFIMEDIA

Po slabem mesecu je Twitter znova ukinil račun raperju Kanyeju Westu. Izgubil ga je zaradi objave, s katero je po mnenju lastnika Twitterja Elona Muska spodbujal k nasilju.

Twitter je v petek znova ukinil račun raperja Kanyeja Westasaj naj bi ta kršil pravila platforme o prepovedi spodbujanja k nasilju. Kot poroča Guardian, naj bi bila za ukinitev kriva objava fotografije, na kateri sta združeni svastika in Davidova zvezda, pomemben judovski simbol.

Račun raperja, ki si je lani ime spremenil v Ye, je bil v preteklosti že ukinjen. Na Twitter se je lahko ponovno vrnil prejšnji mesec, tik preden je  družbeno omrežje prevzel Elon Musk. Ta je za medije zatrdil, da ni imel vpliva na odločitev, da se Westov račun obnovi.

Da bo Ye račun izgubil, je napovedal prav novopečeni lastnik družbenega omrežja. Na poziv uporabnika, naj “popravi” Kanyejevo početje, je Musk odgovoril, da je poskusil po najboljših močeh, vendar je raper znova kršil pravila. “Njegov račun bo ukinjen,” je še napovedal to, kar se je čez dobro uro tudi zgodilo.

Musk je bil vključen tudi v enega zadnjih tvitov, ki jih je West objavil na profilu. Objavil je namreč fotografijo, na kateri je poleg lastnika Tesle tudi medijski mogotec Ari Emanuel, ki Muska škropi z vodo. “Spomnimo se, da je to moj zadnji tvit,” je ob fotografijo pripisal Ye.

Zaradi te objave so mnogi ugibali, da je pravi razlog za ukinitev računa norčevanje iz Muska, ki pa je te trditve zavrnil. “Ta račun je ukinjen zaradi spodbujanja k nasilju in ne zaradi nelaskave fotografije z Arijem,” je zapisal pod objavo. Dodal je še, da ga je ta slika dodatno motivirala pri hujšanju.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje