Kolumnistka E. Jean Carroll z novo tožbo proti Trumpu

Svet 23. Maj 202308:14 1 komentar
E. Jean Carroll razširila tožbo proti Donaldu Trumpu
PROFIMEDIA

Po nastopu nekdanjega predsednika ZDA Donalda Trumpa na nedavni javni tribuni televizije CNN, je kolumnistka E. Jean Carroll zaprosila za dopolnitev prve tožbe zaradi obrekovanja. Trump, ki ga je porota že razglasila za krivega spolne zlorabe in obrekovanja novinarke, je na televiziji namreč znova zatrdil, da Carroll ni spolno zlorabil in da sploh ne ve, kdo je.

Kolumnistka E. Jean Carroll, ki je od nekdanjega predsednika ZDA Donalda Trumpa že iztožila pet milijonov dolarjev odškodnine zaradi spolnega napada in obrekovanja, ga sedaj znova toži zaradi obrekovanja, tokrat za deset milijonov dolarjev. Tožbo je vložila zaradi domnevnih žalitev na nedavni javni tribuni televizije CNN.

Njeni odvetniki so sodnika zveznega sodišča na Manhattnu zaprosili za dovoljenje za spremembo oziroma dopolnitev prve tožbe zaradi obrekovanja, ki jo je E. Jean Carroll proti Trumpu vložila leta 2019, tako da bi upoštevala njegove nove izjave, ki jih je izrekel 10. maja na televiziji CNN.

Carroll v novi predlagani spremenjeni tožbi na zveznem sodišču navaja, da je Trump na televiziji CNN znova lažno izjavil, da je ni spolno zlorabil, da nima pojma, kdo je, in da je zdaj dokazana lažnivka. V vlogi je navedeno, da si je oddajo ogledalo približno 3,3 milijona ljudi, občinstvo v studiu pa je ploskalo in se smejalo Trumpovim komentarjem.

Nedavni nastop Donalda Trumpa na CNN
PROFIMEDIA

“Trump je uporabil nacionalno platformo za poniževanje in zasmehovanje.

Spodbujal je občinstvo, omalovaževal spolni napad, zmerjal tožnico in namigoval, da je prosila za napad ter lagal o sodbi porote,” je zapisano v predlagani spremenjeni tožbi.

“Trumpove izjave po izreku sodbe kažejo globino njegove zlobe do Carroll, saj si je težko predstavljati obrekovalno ravnanje, ki bi bilo lahko bolj motivirano s sovraštvom ali zlobo. Takšno ravnanje zahteva zelo visoko kazensko odškodnino v njeno korist, da bi se Trumpa in njemu podobne odvrnilo od nadaljnjega obrekovanja,” je še navedeno v tožbi.

Carroll je sicer že uspela s civilno tožbo proti Trumpu na zveznem sodišču v New Yorku zaradi posilstva in obrekovanja, ker jo je v 90. letih prejšnjega stoletja napadel v trgovini na Manhattnu. Porota je za odločitev v njeno korist potrebovala le nekaj ur. Porota Trumpa ni spoznala za krivega posilstva, ampak spolne zlorabe in obrekovanja, ker je E. Jean Carroll zmerjal z lažnivko. Nekdanji predsednik ZDA se je na sodbo pritožil.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.