Kupila je televizijo in odstranila “zaščitno folijo”: sledilo je presenečenje

Magazin 03. Feb 202405:41
polarizirajoča folija, televizor
Foto: Zajem zaslona /TIKTOK TV

Tiktokerka je nasmejala uporabnike družbenega omrežja, ko je v videu pokazala, kakšno napako je naredila ob nakupu nove televizije.

“Zdaj lahko govorim o tem, saj je od tega minilo že kar nekaj časa,” je v opombo ob svojem videu zapisala uporabnica TikToka. Posnetek prikazuje, kaj je naredila, ko je kupila novo televizijo in jo, misleč, da dela prav, skoraj uničila.

Ko je aparat postavila na svoje mesto, je menila, da je zaslon zaščiten s folijo, podobno kot telefoni ali nekatere druge naprave z zaslonom, zato jo je odstranila. Vendar pa temna folija, ki prekriva ekran, ni zaščitna, ampak je eden najpomembnejših delov aparata, brez katerega ne vidimo slike. Gre za polarizirajočo folijo, ki nadzira svetlobo na ekranu in omogoča, da sliko prikazuje. Brez te folije je zaslon samo enakomerno belo osvetljen.

@kumalashstudio I feel like I can talk about this now since its been a while. WHY was there not a sticker on the front that said this is not a protective plastic. Do not remove 😭 #movingtospain #usatospain ♬ original sound – 🇺🇸KUMA|Life & Lashes in 🇪🇸

Uporabnica, ki se je, kot je mogoče razbrati iz videa in napisa pod njim, preselila iz ZDA v Evropo, natančneje v Španijo, in tam tudi kupila televizijo, je vprašala: “Zakaj niso nalepili opozorila, da ne gre za zaščitno folijo in da tega ne smeš odstraniti?”

V enem od kasnejših videov je povedala, da sta bila z možem prepričana, da gre za zaščitno folijo, še posebej ker je v enem od vogalov malce odstopila.

Komentatorji pod videom velikokrat izražajo presenečenje, da tiktokerka tega ni vedela, med njimi je bil tudi prodajalec televizorjev, ki je razkril, da njen primer ni bil osamljen in da je velikokrat obravnaval stranke, ki so želele vrniti televizijo, češ da so “nehale delati, potem ko so odstranile zaščitno folijo”. Tudi proizvajalec televizij, katerega model je kupila tiktokerka, je potrdil enako. Ženski, razumevajoč njeno stisko, je poslal novo televizijo, poroča spletni portal index.hr.