Močno sneženje tudi v Italiji: zametlo dele severa države

Svet 13. Apr 202315:36 0 komentarjev
sneg v Trbižu
Trbiž (Vir: Skyline webcams)

Pestro vremensko dogajanje ni zajelo le Slovenije. Vremenska motnja, ki je danes zajela območje Alp in severnega Sredozemlja, je padavine prinesla tudi našim sosedom.

Tako kot pri nas sneži tudi v višjeležečih predelih severne Italije. Kot piše na spletni strani meteorološke agencije Il Meteo, sneži v hribovitem svetu ob meji z Avstrijo. Posamezne snežinke lahko tam pričakujejo tudi na 600 metrih nadmorske višine.

Po napovedih agencije Il Meteo bo največ snega v prihodnjih urah zapadlo prav v sosednji deželi Furlaniji – Julijski krajini, v gorah do 70 centimetrov. Snežilo bo tudi v petek, po prvih ocenah vremenoslovcev pa bo v Dolomitih skupno zapadlo meter novega snega.

Nekoliko manj ga pričakujejo v gorah dežel Benečija, Trento – Zgornje Poadižje in Lombardija, kjer danes računajo na največ 40 centimetrov novozapadlega snega.

Na Hrvaškem opozorilo pred poplavami

Pri južnih sosedih so medtem bolj pozorni na obilen dež, nevihte in okrepljen veter, zaradi česar so pri državni hidrometeorološki agenciji (DHMZ) za skoraj vso Hrvaško izdali rumeno opozorilo. Kot opozarjajo hrvaški vremenoslovci, so poplave možne v okolici Reke, v Gorskem kotarju in osrednji Hrvaški, predvsem ob meji s Slovenijo.

“Zaradi obilnih padavin, ki so napovedane tudi v sosednjih državah, bodo narasle nekatere reke, ki od tam pritekajo,” so še opozorili.

Sneženje v hrvaškem visokogorju pričakujejo šele ponoči, ko se bo nekoliko ohladilo. Sneg naj bi v najvišjih predelih padal tudi v petek.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!