Na Kitajskem zaprtje še za nekaj milijonov ljudi

Koronavirus 20. Mar 202213:10 > 13:45 0 komentarjev
Kitajska
PROFIMEDIA

Kitajska je zaradi širjenja covida-19 odredila zaprtje še za dodatnih več milijonov ljudi. Država se bori z največjim izbruhom te bolezni v zadnjih dveh letih.

Kitajska je covid-19, potem ko je v začetku leta 2020 zatrla prvi izbruh, uspešno držala pod nadzorom s strogimi ciljnimi zaprtji, masovnim testiranjem in omejitvami potovanj. A različica novega koronavirusa omikron je uspela v zadnjih mesecih to obrambo prebiti in se v več mestih intenzivno širi.

Mesto Jilin na severovzhodu države v ponedeljek začenja tridnevno zaprtje za okoli 4,5 milijona prebivalcev. V provinci Jilin so sicer danes zabeležili več kot dve tretjini od skupno več kot 4.000 novih primerov okužb z novim koronavirusom.

Središče province Changchun bo prav tako za tri dni zaostrilo omejitve. Devet milijonov prebivalcev tega mesta lahko od 11. marca dom zapusti le enkrat na vsaka dva dni, izhod pa je lahko namenjen le nakupu hrane. V skladu z novimi ukrepi bodo izjeme od tega pravila veljale le za medicinsko osebje in druge delavce, ki se borijo proti epidemiji.

V soboto je Kitajska po več kot letu dni zabeležila nove smrtne primere zaradi covida-19.

Svojih domov sicer na Kitajskem v skladu z vladnimi odloki trenutno ne sme zapustiti že več deset milijonov ljudi po celotni državi. Oblasti se bojijo predvsem preobremenitve zdravstvenega sistema.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!