Nepopisna gneča v Ikejinih trgovinah v Rusiji

Svet 04. Mar 202212:34 > 12:39 0 komentarjev

Švedski pohištveni gigant Ikea zapira svoje trgovine v Rusiji in Belorusiji. S tem se je trgovec s pohištvom pridružil številnim podjetjem, ki so zaradi sankcij proti Rusiji ustavile poslovanje v tej državi. Prebivalci Moskve in ruskega pristaniškega mesta Rostov na Donu so se zato včeraj množično odpravili v trgovino, preden je ta zaprla svoja vrata. 

Ikea je včeraj sporočila, da bo zaradi vojne v Ukrajini prekinila svoje dejavnosti v Rusiji. Švedski pohištveni gigant ima sicer tam v 17 trgovinah in treh proizvodnih obratih zaposlenih 15 tisoč ljudi. Podjetje je v Rusiji prisotno vse od leta 2000 in velja za enega največjih zahodnih delodajalcev.

“Vojna ima velik vpliv na ljudi. Povzročila je tudi resne težave v dobavni verigi. Zaradi vseh teh razlogov se je Ikea odločila, da začasno prekine poslovanje v Rusiji,” je sporočilo podjetje. Pred Ikejino trgovino v Moskvi se je zato ves dan vila dolga vrsta. Kot so za Reuters povedali Moskovčani, je številnih izdelkov zaradi velikega navala hitro zmanjkalo.

Ikea ustavlja tudi poslovanje v Belorusiji, kjer ima nekaj dobaviteljev, ne pa trgovin.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!