Nesreča na reki Hudson v New Yorku zahtevala dve življenji

Svet 13. Jul 202206:57 > 08:34 0 komentarjev
Hudson
PROFIMEDIA

V nesreči čolna na reki Hudson v New Yorku blizu muzejske letalonosilke Intrepid sta v torek popoldne umrla 50-letna ženska in 7-letni fant. Čoln je v New Jerseyju najela 12-članska družina za razvedrilo.

Motorni čoln se je v nekem trenutku prevrnil in ženska ter otrok sta ostala ujeta pod njim. Reševalci so ju oživljali, vendar je bilo prepozno. Na pomoč sta najprej priskočili posadki trajektov redne proge med Manhattnom in New Jerseyjem, ki imajo postajo v bližini Intrepida.

Nekaj članov posadke je že pred desetletjem pomagalo reševati potnike z letala US Airway, s katerim je slavni pilot Sully Sullenberger zaradi okvare motorja pristal na reki Hudson, poroča televizija ABC. Med rešenimi s prevrnjenega čolna sta dve osebi še vedno v kritičnem stanju.

Potapljači so zvečer dvignili čoln z reke Hudson, policija pa je sprožila preiskavo. Newyorški pristaniški inšpektor Anthony Russo je dejal, da je lahko vzrok nesreče tudi močan veter ali pa močan tok skupaj z neizkušenim voznikom. “Reka Hudson je vedno nevarna za plovbo s čolni,” je dejal.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!