Nova Zelandija ponovno odpira meje za vse

Koronavirus 31. Jul 202211:45
Delite:
Auckland
Foto: PROFIMEDIA

Nova Zelandija danes znova v celoti odpira svoje meje. Država se tako ponovno odpira tudi za vse tiste potnike, ki za prihod potrebujejo vizum, vključno s turisti, delavci in študenti, je sporočil novozelandski minister za turizem Stuart Nash.

Gre za še zadnji korak odpiranja meja, potem ko jih je država marca 2020 zaradi pandemije covida-19 zaprla za bolj ali manj vse potnike. Nova ureditev bo začela veljati ob polnoči po lokalnem času oziroma danes ob 14. uri po srednjeevropskem času. Nova Zelandija ponovno odpira tudi mejo na morju, kar bo omogočilo vnovične obiske turističnih križark.

“To je odlična novica za turistično industrijo in gospodarstvo, saj se bližata pomlad in poletje, ko ljudje s severne poloble rezervirajo svoje zimske počitnice,” je dejal novozelandski minister za turizem Stuart Nash. Dodal je, da je ministrstvo prisluhnilo turističnim ponudnikom, ki so optimistični in pripravljeni znova sprejeti obiskovalce z vsega sveta.

Novozelandska vlada se je letos odločila za postopno odpiranje meja. Že od maja lahko tako v državo znova potujejo tuji turisti, ki za prihod ne potrebujejo vizumov. Med njimi so državljani EU, torej tudi Slovenci, Američani in Britanci.

Ob prihodu v državo in nato na peti dan bivanja se morajo sicer tuji obiskovalci testirati na okužbo z novim koronavirusom, prav tako pa morajo biti – z določenimi izjemami – cepljeni proti covidu-19.

Nova Zelandija, država s petimi milijoni prebivalcev, velja za zelo uspešno v boju z novim koronavirusom. Od začetka pandemije so v državi zabeležili več kot 1,6 milijona okužb in približno 1.400 smrtnih primerov.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar