V hribe pri Bohinju šli z Google Zemljevidi, znašli so se pred prepadom

Črna kronika 31. Jul 202208:35 > 08:50 6 komentarjev
Vogel
PROFIMEDIA

Gorski reševalci so v petek zvečer na Voglu iskali starša z dvema otrokoma, ki so se izgubili med uporabo aplikacije Google Zemljevidi.

V zadnjih dneh so imeli gorenjski policisti in reševalci veliko dela. Pisali smo že, da so gorski reševalci v petek zvečer iz ferate Hvadnik reševali družino iz tujine, ki se je neprimerno opremljena odpravila v gore. Kot je razvidno iz fotografij, ki jih je objavila Gorska reševalna zveza Slovenije, so se planinci v gore odpravili kar v poletnih sandalih.

Gorska Reševalna Zveza Slovenije
Gorska Reševalna Zveza Slovenije

S Policijske uprave Kranj pa so danes sporočili, da so v Bohinju gorski reševalci prav tako v petek proti večeru na območju Vogla iskali starša z dvema otrokoma. Izgubili so se med uporabo aplikacije Google Zemljevidi, ki jih je pripeljala pred 30-metrski prepad. Prav tako so bili neustrezno opremljeni.

Strokovni sodelavec Planinske zveze Slovenije Matjaž Šerkezi je nedavno v N1 STUDIO dejal, da se ljudje precej zanašajo na nove tehnologije in zemljevide ter na podlagi njih osnujejo svoje poti.

V petek je policijski helikopter z ekipo za helikoptersko reševanje reševal tudi v kanjonu Sušec na območju Bovca. Ženska se je poškodovala pri skoku v tolmun.

V še enem primeru pa je bilo v soboto opravljeno reševanje v strmem kanjonu nad krajem Dol pri Predgradu. Okoliščine kažejo, da je moški med nošenjem psa zdrsnil in se poškodoval. Najprej je bilo potrebno klasično reševanje gorskih reševalcev, nato pa opravljen peš transport do helikopterja in zatem še prevoz v zdravstveno ustanovo, je še sporočila policija.

V Vintgarju pa je na glavo obiskovalke padel kamen, nato so jo oskrbeli reševalci.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje