Papež Frančišek: “Miru se ne da doseči, če enemu udarcu v obraz sledi še drugi”

Svet 05. Nov 202211:23 2 komentarja
papež frančišek
PROFIMEDIA

Papež Frančišek je v okviru obiska v Bahrajnu kritiziral pomanjkanje pripravljenosti za reševanje sporov. Med bogoslužjem na nacionalnem stadionu v Rifi je opozoril tudi, da se miru ne da doseči, če "enemu udarcu v obraz sledi še drugi", in dodal, da je nujno prekiniti spiralo nasilja v svetu.

Papež Frančišek sicer ni navedel konkretnih sporov, je pa znano, da redno moli za Ukrajince in obsoja nasilje, ki ga je povzročila ruska invazija v tej državi, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Med obiskom v Bahrajnu, kjer je sodeloval v medverskem dialogu z vodilnimi verskimi voditelji sunitske veje islama, je papež sicer večkrat kritiziral trenutne spore po svetu.

Po navedbah organizatorjev se je današnjega bogoslužja v Bahrajnu udeležilo več kot 28.000 vernikov in romarjev iz več kot 100 držav. Po podatkih Vatikana v tej muslimanski otoški državi v Perzijskem zalivu živi približno 80.000 katoličanov, številni so delovni migranti iz južne Azije.

Papeževo štiridnevno potovanje v Bahrajn z 1,5 milijona prebivalcev se bo končalo v nedeljo, ko bo odpotoval v prestolnico Manama, kjer ima na programu molitveno srečanje s predstavniki lokalne rimskokatoliške cerkve in opoldansko molitev v cerkvi Srca Jezusovega, nakar se bo vrnil v Vatikan.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje