Oglasila se je kraljica soproga Camilla: “Kralj se počuti zelo dobro”

Magazin 08. Feb 202420:36 0 komentarjev
Kraljica soproga Camilla
Kraljica soproga Camilla (Foto: PROFIMEDIA)

Kraljica soproga Camilla se je po novici, da ima britanski kralj Karel III. raka, prvič pojavila v javnosti. Na glasbenem večeru v katedrali v Salisburyju je dejala, da se kralj počuti zelo dobro in da so se ga sporočila ljudi "zelo dotaknila".

Potem ko so iz Buckinghamske palače v ponedeljek sporočili, da so pri kralju Karlu III. med zdravljenjem povečane prostate odkrili raka, se je danes oglasila tudi kraljica soproga Camilla.

Na glasbenem večeru v katedrali v Salisburyju je dejala, da se kralj glede na okoliščine drži zelo dobro. “Zelo so ga ganila vsa pisma in sporočila, ki jih ljudje pošiljajo od vsepovsod,” poroča Skynews.

Kraljevo zdravljenje raka se je sicer začelo v začetku tega tedna, v torek pa se je skupaj s kraljico soprogo po obisku princa Harryja vrnil v svoj dom Sandringham v Norfolku. Harry naj bi po poročanju Skynews z očetom preživel približno 45 minut.

Medtem se je valižanski princ in prestolonaslednik William po ženini operaciji trebuha in kraljevi diagnozi raka vrnil k javnim dolžnostim.

V sredo zvečer se je udeležil slovesnosti, na kateri so zbirali sredstva za londonsko letalsko reševalno službo. Valižanski princ se je zahvalil za prijazna sporočila podpore za soprogo, valižansko princeso Catherine, ki je nedavno prestala abdominalno operacijo in se bo v javnost vrnila predvidoma po velikonočnih praznikih, in za očeta kralja Karla III.

Princ William
Foto: PROFIMEDIA

To so bili njegovi prvi javni komentarji po tem, ko je Buckinghamska plača v ponedeljek sporočila, da so kralju med zdravljenjem povečane prostate odkrili raka. “To nam vsem zelo veliko pomeni,” je dejal William na prireditvi. Prestolonaslednik se je po tritedenski odsotnosti med drugim tudi nekoliko ironično pošalil glede narave dogodka.

“Lahko rečem, da je bilo zadnjih nekaj tednov precej zdravstveno obarvanih. Zato sem se odločil, da pridem na dogodek letalske reševalne službe, da se umaknem od vsega tega,” je po poročanju britanskega BBC dejal šaljivo. Princ William ni podal nobenih podrobnosti o tem, kako napredujeta zdravljenji soproge Kate in njegovega očeta.

Obveznosti kralja Karla v javnosti so sicer do nadaljnjega odpovedane, še vedno pa bo opravljal vlogo vodje države. Pričakovati je mogoče, da bodo 75-letnega kralja med zdravljenjem nadomeščali člani kraljeve družine.

Spomnimo, da se je na zadnje v javnosti pojavil v nedeljo, ko se je udeležil maše v Sandringhamu. Množici zbranih je kralj pomahal. Pred več kot tednom dni je v zasebni londonski bolnišnici sicer opravil poseg na prostati. Kralj se je odločil, da bo o svojem zdravljenju prostate javno spregovoril, da bi več moških spodbudil k pregledu prostate, so takrat sporočili iz palače. Kralj naj bi bil vesel, da je povečal ozaveščenost, piše BBC. Spletna stran nacionalnega zdravstvenega sistema je namreč zabeležila porast števila vprašanj o boleznih prostate.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!