Po nesreči v poljskem premogovniku potrdili dve smrtni žrtvi

Svet 24. Apr 202211:58 0 komentarjev
Premog
Profimedia

Poljske reševalne službe so v premogovniku v poljskem mestu Zofiowka po potresu v soboto našle štiri od desetih pogrešanih rudarjev, je v soboto zvečer sporočil lastnik premogovnika. Zdravniki so doslej potrdili smrt dveh izmed njih.

Po potresu, ki je povzročil uhajanje metana, je v rudniku ostalo pogrešanih deset rudarjev. Reševalci so dosegli štiri od njih, vendar nihče ni kazal znakov življenja, so sporočili predstavniki rudarskega konglomerata JSW, ki je lastnik rudnika.

Zdravnik v reševalni bazi je v soboto zvečer potrdil smrt prvega, danes pa še smrt drugega rudarja.

Družba JSW je dodala, da reševalci poskušajo ponovno vzpostaviti prezračevanje, da bi omogočili prevoz drugih dveh najdenih rudarjev in dosegli še preostalih šest, s katerimi so izgubili stik. Družba je sporočila, da je bilo v času potresa na območju 52 delavcev in da jih je 42 brez poškodb uspelo zapustiti premogovnik.

Podjetje JSW ima v lasti tudi premogovnik v kraju Pniowek na jugu Poljske, kjer je v dveh eksplozijah v sredo umrlo pet ljudi, vključno z reševalcem, sedem pa jih še pogrešajo. Njihovo iskanje so v petek prekinili, potem ko so zaradi tretje eksplozije razmere v jami postale prenevarne.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!