Škorpijoni na jugu Egipta ubili tri in ranili stotine ljudi

Svet 14. Nov 202108:31 > 09:24 0 komentarjev
Škorpijon
PROFIMEDIA

Egiptovsko mesto Asuan so po močnem petkovem neurju preplavili škorpijoni, ki so ubili tri ljudi, več kot 450 je ranjenih.

V petek zvečer je mesto Asuan v bližini reke Nil zajela silovita nevihta s točo, ki je na ulice in domove odnašala škorpijone. Gre sicer za pogost pojav po močnem dežju. Po poročanju BBC so zaradi škorpijonovega pika umrle tri osebe, več kot 450 ljudi je ranjenih. Zdravstvenim centrom v okoliških vaseh v bližini gora in puščav so oblasti že dostavile dodatne odmerke protistrupa, je sporočil tamkajšnji zdravstveni uradnik.

Zaradi povečanega števila poškodovanih so zdravniške enote, ki cepijo, začasno angažirali za pomoč pri oskrbi ranjenih. Pristojni so prebivalce ob tem pozvali, naj ostanejo doma in naj se izogibajo območjem z veliko dreves.

V Egiptu živi debelorepi škorpijon, ki velja za enega izmed najbolj smrtonosnih na svetu. Strup iz črnega repa lahko človeka ubije v manj kot eni uri. Simptomi po piku vključujejo težave z dihanjem, trzanje mišic in nenadne premike glave, še piše BBC.

 

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!