Poskus ropa banke v Rimu se je sprevrgel v reševanje roparja iz ruševin

Svet 12. Avg 202212:22 > 13:331 komentar
Delite:
Ropar
Foto: PROFIMEDIA

Načrti četverice, ki je naklepala rop banke v Rimu, so splavali po vodi, ko se je pri izkopavanju porušil predor, skozi katerega so nameravali izvesti roparski podvig. Na pomoč so jim morali priskočiti gasilci, saj je eden od njih ostal ujet v ruševinah. Rešili so ga po več urah in odpeljali v bolnišnico.

Skupina štirih je želela izkoristiti prihajajoči podaljšani konec tedna v Rimu, v ponedeljek v Italiji namreč praznujejo državni praznik ferragosto, in skozi predor vdreti v trezor banke nedaleč od Vatikana. Med kopanjem predora pa je popustil del asfalta in ujel nesojenega roparja na globini približno šest metrov. Gasilci so nato morali osem ur izkopavati vzporedni predor, da so prišli do ujetega moškega.

Številni ljudje, ki so spremljali večurno delo gasilcev, so rešitev pozdravili z dolgim aplavzom. Moškemu so reševalci dali kisik in ga odpeljali v bolnišnico.

Trem njegovim sostorilcem je uspelo pobegniti, preden se je predor zrušil, vendar so jih kmalu za tem ustavili in zaslišali karabinjerji. Kot so poročali italijanski mediji, naj bi skupina imela kriminalno preteklost.

Dva člana skupine so pridržali, proti dvema pa vložili kazensko ovadbo. Na ujetega sostorilca naj bi gasilce sicer opozoril prav eden od članov skupine.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar