V zaledju bosanskega Neuma še vedno gori: razmere so težke

Črna kronika 03. Avg 202219:17 > 22:54 0 komentarjev
požar Neum
PVJ Neum

Požar, ki je v sredo okoli 18. ure izbruhnil na kraškem gozdnatem območju v bližini Reke na Hrvaškem, je lokaliziran in pod nadzorom gasilcev. Medtem na območju bosanskega Neuma od torka divja obsežen požar, ki ga gasilcem še ni uspelo spraviti pod nadzor.

V vasi Hreljina – le dobrih 10 kilometrov stran od Reke – je okoli 18. ure izbruhnil požar, ki so ga gasilci s pomočjo dveh kanaderjev spravili pod nadzor.

Poveljnik gasilcev Primorsko-goranske županije Mladen Šćulac, da je požar, ki je zajel 25 hektarov površine, gasilo 50 gasilcev, 14 vozil in dva kanaderja. “Hiše niso bile ogrožene. Za zdaj ni znan vzrok požara,” je povedal Šćulac in dodal, da gre že za tretji požar v zadnjih treh dneh na tem območju.

Še vedno gori v Neumu

Medtem v zaledju Neuma še vedno divja požar, ki je izbruhnil v torek dopoldne in se hitro razširil. Na terenu so vse razpoložljive sile, pri gašenju pa sodelujejo tudi prostovoljci iz vse države in sosednje Hrvaške. “Razmere na požarišču so še vedno težke, požarna črta pa je dolga več kot 10 kilometrov,” je za N1 Bosna in Hercegovina povedal Marko Tapalović iz občinske službe civilne zaščite Neum in dodal, da za zdaj sicer niso ogrožene hiše ali gospodarski objekti. “Ogenj trenutno ne ogroža hiš, so pa pogoste spremembe v jakosti in smeri vetra, zato si ne upam dajati nobenih napovedi,” je poudaril. Gasilcem pri gašenju pomaga vojaški helikopter.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!