Požar v Osaki neuradno zahteval najmanj 27 življenj

Črna kronika 17. Dec 202106:53 > 08:48 0 komentarjev

Požar v psihiatrični ustanovi v japonskem mestu Osaka je po neuradnih informacijah zahteval 27 življenj. Japonski mediji poročajo, da je bil požar morebiti podtaknjen.

V japonskem mestu Osaka je v psihiatrični kliniki izbruhnil požar, v katerem je po prvih informacijah umrlo 27 ljudi. Po poročanju medijev policija preiskuje, ali je bil požar zaneten namenoma.

Poleg sedemindvajseterice ljudi, katerih smrti še niso uradno potrdili, je bila v požaru poškodovana še ena oseba.

Po poročanju Kyodo News, obstaja verjetnost, da je ogenj v stavbi zanetil moški.

Po navedbah časopisa Yomiuri pa je bila vzrok za požar tekočina z vnetljivo tekočino, ki jo je starejši moški, menda eden od pacientov, prinesel v kliniko.

Osaka
Kyodo/REUTERS

Požar je v večnadstropni stavbi izbruhnil kmalu po 10. uri po lokalnem času, malo po začetku delovnika. Gašenje požara je trajalo okoli pol ure, navaja javna radiotelevizija NHK. Video posnetki tega medija prikazujejo, kako se dim vali iz oken v četrtem nadstropju.

Iz spletne strani klinike, ki sicer v času po požaru ni bila dostopna, je bilo razvidno, da tam zdravijo paciente z depresijo in paničnimi motnjami ter problemi, kot so težave s spanjem. Stavba klinike leži v enem od živahnejših predelov Osake, nedaleč od glavne železniške postaje. V stavbi prav tako obratujejo lepotni salon, trgovina z oblačili in jezikovna šola, kjer poučujejo angleški jezik.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!