Pretep na letalu: pijani Britanci na poti na Kanarce nadlegovali potnice

Svet 21. Jan 202408:59 0 komentarjev
Pretep na letalu
Foto: X/Martha

Na letalu družbe Ryanair iz Londona na Kanarske otoke se je sedem opitih Britancev steplo in nadlegovalo nekatere izmed potnic. Letalo je zaradi izgreda namesto na Kanarskih otokih pristalo v portugalskem mestu Faro.

Letalo družbe Ryanair, ki je v petek odletelo z londonskega letališča Luton, ni prispelo na cilj na enem od Kanarskih otokov Lanzarote. Ker se je na krovu steplo sedem britanskih potnikov, je letalo predčasno pristalo na Portugalskem, policisti pa so razgrajače pospremili z letala, poroča hrvaški Dnevnik.hr.

Po izjavah očividcev naj bi skupina Britancev pila in nadlegovala potnice.

Britanski časnik Daily Mail, ki je o tem prvi poročal, je objavil video dogodka. Ta kaže, da so štirje portugalski policisti morali uporabiti tudi silo, da so pretepače spravili z letala. Medtem so nekateri ostali potniki, ki so očitno odobravali posredovanje policije, odstranjenim osebam zaklicali na svidenje. Eno izmed oseb naj bi portugalska policija tudi aretirala.

Že četrti prisilni pristanek v Faru

Kot še poroča Dnevnik.hr, je to že četrti prisilni pristanek britanskega leta v mestu Faro.

Let iz londonskega letališča Stansted v Lizbono je bil v Faro preusmerjen 20. decembra zaradi tehnične napake. Še pred tem je prav tako zaradi tehnične napake v Faru pristalo letalo, ki je potovalo iz Manchestra v Tenerife. Še pred tem pa je letalo na poti iz Stansteda v Maroko pristalo v Faru, ker je pilotu postalo slabo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!