Nenavaden način tihotapljenja droge, ki so mu preiskovalci že na sledi

Svet 16. Okt 202310:03 0 komentarjev
invalidski voziček - kokain
Foto: HK Government

Na hongkonškem letališču so cariniki v blazinah električnega invalidskega vozička 51-letnika našli kar 11 kilogramov kokaina.

Uslužbenci na mednarodnem letališču v Hongkongu so imeli opravka z nenavadnim tihotapcem prepovedane droge.

V blazinah naslanjača električnega invalidskega vozička 51-letnika so našli kar 11 kilogramov kokaina, vrednega okoli 1,4 milijona evrov. Moški je na hongkonško letališče v soboto prek Pariza priletel s karibskega otoka Sveti Martin. Grozi mu dosmrtni zapor.

Po informacijah letaliških uslužbencev je moški, ki ima gibalne težave, invalidski voziček v državo prinesel kot enega od dveh kosov prijavljene prtljage. Uslužbenci so postali sumničavi, ko so ugotovili, da je bila blazina naslonjala ponovno zašita. Moški je trdil, da je direktor podjetja za izposojo avtomobilov in da mu je voziček posodil prijatelj, piše BBC.

Uvedli so preiskavo in napovedali, da bodo v boju proti tihotapcem drog še poostrili nadzor nad potniki, ki v državo vstopajo z “visoko tveganih” območij. Statistični podatki namreč kažejo, da se povečuje število primerov tihotapljenja drog. Leta 2022 so namreč odkrili 931 primerov povezanih s tihotapljenjem prepovedanih drog, kar je več kot leta 2021, ko je bilo takšnih primerov 906. Lani so zaradi tovrstnih kaznivih dejanj aretirali 178 ljudi.

Invalidski vozički priročno sredstvo tihotapcev

To ni prvi primer, ko so na letališču prepovedane droge odkrili v invalidskem vozičku. Novembra lani so na letališču v New Yorku zasegli kokain v vrednosti 430.000 evrov. Droga je bila skrita v kolesih ženskega invalidskega vozička.

Lani septembra so tudi v Milanu v Italiji našli kokain v vrednosti 1,4 milijona evrov. Tudi v tem primeru je bil skrit v blazinah električnega invalidskega vozička.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!