Snapchat na krilih umetne inteligence: katero pravljično bitje bi postali?

Magazin 30. Avg 202315:33 0 komentarjev
Novi filter družbenega omrežja Snapchat.
Foto: Snapchat

Uporabniki Snapchata v Avstraliji in na Novi Zelandiji bodo kot prvi lahko preizkusili novo fotografsko orodje Snapchata, ki temelji na uporabi umetne inteligence. Navdušenci tega družbenega omrežja lahko s pomočjo nove funkcije preizkušajo različne identitete - naj bo to morska deklica v globokem morju ali renesančni vladar.

Družbeno omrežje Snapchat uvaja novo orodje za preoblikovanje fotografij uporabnikov, ki temelji na uporabi generativne umetne inteligence Dreams (Sanje). Uporabniki Snapchata bodo lahko z njim svoje fotografije, t.i. sebke, spremenili v pravljične podobe.

Snapchat z novo funkcijo uporabnikom omogoča dostop do koncepta, ki ga nekatere aplikacije za fotografije, ki delujejo na podlagi umetne inteligence, že ponujajo. Ena od njih, Lensa, iz podob ustvarja t. i. avatarje, druga, Remini, pa profesionalen videz, ne da bi bilo treba za fotografijo plačati profesionalnemu fotografu.

Novo Snapchatovo orodje na podlagi umetne inteligence bo sprva brezplačno. Najprej bo na voljo uporabnikom v Avstraliji in na Novi Zelandiji, v naslednjih nekaj tednih pa tudi ostalim po svetu, poroča katarska tiskovna agencija QNA.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in X

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!