Sto Britancev zaradi omikrona ostalo brez smučanja v Avstriji

Koronavirus 27. Dec 202116:35 0 komentarjev
Avstrija, smučanje
PROFIMEDIA

Zaradi novih protikoronskih pravil, ki jih je Avstrija uvedla za vstop v državo, je v nedeljo brez pričakovanih smučarskih počitnic na avstrijskem Tirolskem ostalo okoli sto Britancev.

Kot je danes pojasnila policija v tirolskem Innsbrucku, britanski turisti ob prihodu na tamkajšnje letališče niso predložili negativnih izvidov veljavnih testov PCR niti potrdil o cepljenju s poživitvenimi odmerki. Večina jih je zato nemudoma poletela nazaj v domovino.

Velika Britanija je na seznamu držav, kjer je močno razširjena koronovirusna različica omikron, zato veljajo za Britance pri vstopu v Avstrijo od sobote še posebej stroga pravila – če niso cepljeni s poživitvenim odmerkom in tudi niso opravili testa PCR, morajo nemudoma v karanteno. Enaka pravila veljajo tudi za potnike iz Nizozemske, Danske in Norveške, kjer se je omikron prav tako že močno razširil.

V Avstriji sicer od danes veljajo tudi strožja pravila za obratovanje turističnih objektov in lokalov, ki se morajo po novem zapreti najkasneje do 22. ure. Tako bo tudi za silvestrovo.

Po tritedenskem strogem zaprtju za vse, tudi cepljene in prebolevnike, v novembru in decembru je sedemdnevna incidenca na 100.000 prebivalcev v Avstriji občutno padla in trenutno znaša le okoli 170. A strokovnjaki zaradi širjenja omikrona napovedujejo skorajšnji ponovni vzpon okužb.

avstrija, smučanje
PROFIMEDIA

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!