Streljanje v trgovini v Virginiji: sedem mrtvih, med njimi napadalec

Svet 23. Nov 202207:31 > 11:58 0 komentarjev
Chesapeake
PROFIMEDIA

V trgovini Walmart v ameriški zvezni državi Virginija je napadalec streljal na ljudi, pri čemer jih je bilo sedem ubitih, umrl pa je tudi napadalec. Iz Walmarta so sporočili, da so zaradi incidenta v kraju Chesapeake "šokirani" in da sodelujejo z organi pregona. 

Napadalec je v torek pozno zvečer v trgovini Walmart v ameriški zvezni državi Virginiji ustrelil in ubil več ljudi, so na Twitterju sporočili predstavniki mesta Chesapeake. V napadu je umrlo sedem ljudi, med njimi napadalec, ki si je sodil sam. Več ljudi je ranjenih.

Kot je na novinarski konferenci povedal vodja policije Mark Solesky, naj bi strelec umrl zaradi “strelne rane, ki si jo je sam povzročil”. Motiv za streljanje za zdaj ni znan. V bolnišnici se zdravijo štirje ljudje. Podatki o njihovem zdravstvenem stanju niso znani, je še dejal Solesky. Mediji so pred tem poročali o petih hospitaliziranih.

Napadalec naj bi po poročanju medijev streljal na ostale zaposlene v sobi za odmor, vendar pa je Solesky dejal, da tega ne more potrditi. Policisti so na kraj dogajanja prispeli v dveh minutah in dve minuti kasneje vstopili v Walmart, je še dejal vodja policije. Policisti ob posredovanju domnevno sploh niso uporabili strelnega orožja.

Chesapeake
PROFIMEDIA

Senatorka v Virginiji Louise Lucas je po dogodku sporočila, da je “absolutno strta”. “Ne bom mirna, dokler ne bomo našli rešitve za končanje epidemije nasilja s strelnim orožjem v naši državi, ki je vzela že toliko življenj,” je zapisala na Twitterju.

Streljanje je danes obsodil tudi ameriški predsednik Joe Biden, ki ga je označil kot “še eno grozljivo in nesmiselno dejanje nasilja”. “Zdaj je še več družin, ki poznajo najhujšo izgubo in bolečino, ki si jo lahko zamislite,” je dejal.

Podjetje Walmart je v izjavi že izrazilo šok zaradi tragičnega dogodka. Kot so dodali, molijo za vse prizadete in tesno sodelujejo s policijo.

Napad v Virginiji se je zgodil le nekaj dni po  streljanju v nočnem klubu LGBT v Koloradu, v katerem je bilo ubitih pet ljudi, 17 pa ranjenih.

Da se je streljanje zgodilo v Walmartovi trgovini, ni prvič. Po navedbah BBC je bilo leta 2019 v streljanju v poslovalnici te trgovske verige v teksaškem El Pasu ubitih 23 ljudi.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!