Sydney zaradi delte ostaja zaprt najmanj do 28. avgusta

Koronavirus 01. Avg 202111:33 0 komentarjev
Zaprtje Avstralije zaradi koronavirusa
Loren Elliott/REUTERS

Vzhodna obala Avstralije se bori z naraščajočim številom okuženih s koronavirusom. Milijoni prebivalcev že pet tednov živijo v strogem zaprtju države, prebivalci mesta Sydney bodo doma ostali vsaj do 28. avgusta. Težavo povzroča tudi nizka precepljenost prebivalcev.

Avstralija se bori na vzhodni obali bori z naraščajočim številom okuženih z delta različico koronavirusa. Milijoni prebivalcev živijo v strogem zaprtju države, tako imenovanem lock downu. Oblasti so pozvale k cepljenju in testiranju, da bi se omejilo širjenje okužb, poroča Reuters.

Mesto in okolica Sydney, kjer se princip ostani doma velja že pet tednov, poroča o 239 novih primerih visoko nalezljive delta različice virusa, pri katerih je do okužbe prišlo v lokalnem okolju. Število okužb v zadnjem epidemičnem valu, ki se je začel sredi junija, je doseglo 3.427.

Mesto s petimi milijoni prebivalcev in 200 kilometrov okoliške obale bo zaprto najmanj do 28. avgusta.

V bližnjem mestu Queensland so zabeležili devet okužb s covidom-19, kar je največ v enem dnevu v skoraj letu dni. Za več kot tri milijone prebivalcev so oblasti uvedle tridnevno zaprtje države.

“Ključno je, da se testirajo vsi, ki imajo kakršne koli simptome. Ni pomembno, kje ste, saj ne vemo, kje vse so žarišča širjenja okužb,” je dejala Jeannette Young, ki je Queensland pristojna za zdravje.

Avstralija je koronavirus doslej dobro nadzorovala. Skupno so zabeležili nekaj čez 34.000 primerov, umrlo je 924 bolnikov. A bi počasno cepljenje lahko pomenilo, da se bo država ponovno odprla šele čez nekaj mesecev.

Zgolj 18 odstotkov Avstralcev je polno cepljenih. Brad Hazzard, ki je v Novem Južnem Walesu pristojen za zdravje, je napovedal, da bi bilo mogoče v prihodnjih štirih mesecih cepiti 70 odstotkov prebivalcev Avstralije.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!