Triletno križarjenje, ki se ne bo nikoli končalo

Potovanja 08. Sep 202305:40
Križarka Life at Sea
Foto: Life at Sea

Si predstavljate, da bi se odpravili na neskončno potovanje okoli sveta? Križarka Life at Sea meni, da življenje na ladji lahko postane nov življenjski slog.

Križarka Life at Sea je načrtovala, da se bo novembra odpravila na triletno križarjenje okoli sveta, sedaj pa bo kot kaže to postalo “križarjenje, ki se nikoli ne konča”. V podjetju namreč pravijo, da so ljudje tako navdušeni nad idejo neprekinjenega jadranja okoli sveta, da ga ne bodo želeli končati.

Zamisel se je odgovornim porodila, ko so stranke izrazile navdušenje nad zamislijo o triletnem potovanju, vendar pa jim začetni datum ni ustrezal, je za CNN pojasnila Kendra Holmes, izvršna direktorica podjetja Miray Cruises, ki je lastnik in upravljalec ladje Life at Sea. Za nekatere posameznike je bil začetni datum plovbe prehiter, da bi utegnili do takrat organizirati svoje novo življenje, spet drugim so pot prekrižale zdravstvene težave.

večerni koncert
Foto: Life at Sea

V podjetju so iskali so načine, kako bi ustregli strankam, ki se posadki ne morejo pridružiti na začetni datum in tistim, ki so bili nad večletnim križarjenjem tako navdušeni, da so začeli poizvedovati o možnostih podaljšanja križarjenja. Tako se je začela ideja o neprekinjenem križarjenju. Posamezniki se bodo še vedno morali prijaviti na triletno križarjenje, vendar pa se bodo krovu lahko pridružili kjerkoli bodo želeli.

Tisti, ki se ne bodo mogli vkrcati v Istanbulu, se bodo križarjenju lahko pridružili 6. novembra v Barceloni ali teden dni kasneje na Bahamih. Tisti pa, ki želijo na križarki preživeti božične praznike, se bodo 20. decembra lahko vkrcali v Riu de Janeiru. V treh letih naj bi obiskali 140 držav in 382 pristanišč.

Ladja lahko prevaža 1.400 potnikov, vendar pa je Holmes za CNN obljubila, da bodo sledili njihovi politiki, ki pravi, da v prodajo ne dajo več kot 85 odstotkov vstopnic. Po njenih besedah si ne želijo, da bi imeli prebivalci izkušnjo prenatrpane ladje. Trenutno je za novembrsko vkrcavanje prodanih 50 odstotkov vseh razpoložljivih kart.

Ne zgolj križarjenje, gre za življenjski stil

Križarjenje na ladji pa ne bo zgolj še eno križarjenje. Nastanjenim na ladji bo na voljo ogromno najrazličnejših aktivnosti, od potapljanja do čiščenja oceanov, obiskovalce pa želijo prepričati tudi, da ladja z ustrezno opremo lahko postane popolna pisarna za delo od doma.

Navdušeni potapljači se bodo lahko udeležili posebnega programa “Križarjenje okoli sveta”. Na palubi bo na voljo tudi potapljaška trgovina, posadki pa se bodo pridružili celo inštruktorji potapljanja. Še več, potniki bodo med plovbo lahko pridobili certifikat za potapljanje, na raziskovanje podvodnega sveta pa se bodo odpravili na različnih destinacijah po celem svetu.

Potapljač
Med križarjenjem okoli sveta bodo obiskovalci lahko pridobili potapljaški certifikat. (Foto: Life at Sea)

Čeprav podjetje ni prvo, ki ponuja neprekinjeno plovbo, pa so po besedah Holmes edini, ki dolgoročno križarjenje ponujajo po cenovno dostopni ceni. Za mesec dni križarjenja okoli sveta na odmevni ladji bodo gosti morali odšteti 3.500 do 4.000 dolarjev (3.270 – 3.735 evrov). Za enoletno plovbo pa jim bodo zaračunali nekaj več kot 35.967 evrov. V to ceno je vključeno vse, celo zdravstveno zavarovanje, še pojasni Holmes.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in X

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.