Trump se vrača na družbena omrežja

Svet 21. Feb 202215:39 1 komentar
Donald Trump
Kevin Lamarque/REUTERS

Več kot leto dni po blokadi uporabniških računov na družbenih omrežjih Twitter, Facebook in Instagram se nekdanji predsednik Donald Trump vrača na splet. Tokrat s svojim družbenim omrežjem – Truth Social.

Nekdanji predsednik ZDA Donald Trump se končno vrača na družbene medije. A ne na Twitter ali Facebook, temveč na platformo, ki jo je zagnal kar sam in se imenuje Truth Social. Ta je na voljo od danes naprej, a kot kaže, razvijalce omenjenega družbenega omrežja čaka še veliko dela.

Aplikacija, ki jo snovalci opisujejo kot platformo, ki spodbuja odprt, svoboden in iskren globalni pogovor brez diskriminacije in politične ideologije, namreč še ni na voljo za androidne telefone, prav tako ni na voljo uporabnikom izven ZDA. Za zdaj je dostopna le uporabnikom operacijskega sistema iOs, vendar so tudi ti ob današnjem lansiranju prejemali sporočila, da aplikacije ni mogoče prenesti, prav tako pa so poročali o domnevnih napakah, poroča ameriški medij Vice. 

Januarja lani so mu blokirali vsa družbena omrežja

Spomnimo, da se je več družbenih platform odločilo blokirati Trumpove profile zaradi spodbujanja nasilja po napadu njegovih privržencev na ameriški Kapitol. Twitter je njegov uporabniški račun izbrisal zaradi tveganja za nadaljnje spodbujanje nasilja. Pred tem so mu blokirali tudi profile na Facebooku in Instagramu, ki je v lasti Facebooka. Facebook je pozneje sporočil, da bo njegov profil zaradi kršitve pravil blokiran do začetka leta 2023, nato pa se bodo s pomočjo strokovnjakov odločili, ali bodo profil znova aktivirali.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje