Twitter prepovedal deljenje osebnih fotografij in videoposnetkov brez pristanka

Gospodarstvo 30. Nov 202120:29
Twitter
Profimedia

Twitter je sporočil, da ne bo več dovolil deljenja osebnih fotografij ali videoposnetkov brez pristanka osebe, ki se je fotografije oziroma posnetki tičejo. Po prejeti prijavi bodo preučili kontekst objave in jo odstranili, če bo kršila njihove smernice.

V skladu z obstoječimi pogoji o zasebnosti je Twitter že zdaj prepovedoval deljenje osebnih podatkov drugih ljudi, kot so telefonske številke, domači naslov ali druge kontaktne informacije.

“Ko nas ljudje obvestijo o tem, da se niso strinjali z objavo fotografij in drugih medijskih vsebin, jih bomo odstranili,” pa so iz podjetja sporočili v torek.

Ne glede na to, ali jih bodo o tem obvestili posamezniki na posnetkih ali pa njihov predstavnik, bodo v podjetju vsebino odstranili. Ta politika sicer ne zadeva javnih oseb, razen v primeru, da je namen objave nadlegovanje ali ustrahovanje.

“Zavedamo se, da obstajajo primeri, ko bodo uporabniki delili slike ali videoposnetke ljudi, da bi jim pomagali v primeru krizne situacije, recimo po nasilnem incidentu ali v primeru, da gre za dogajanje, ki je v javnem interesu,” so zapisali.

Poudarili so, da bodo vedno pozorni na kontekst, v katerem so bile medijske vsebine objavljene.

Spomnimo, včeraj je s položaja izvršnega direktorja odstopil Jack Dorsey, kar je sporočil v tvitu, ki mu je pripel elektronsko sporočilo.

Komentari

Vaš komentar