Ni verjela v cepljenje, a je vseeno pred smrtjo dejala: “Cepite moje otroke”

Svet 20. Avg 202119:28 > 23. Avg 2021 11:36 1 komentar
Bolnica
Foto: PROFIMEDIA

Družina iz Teksasa je v dveh tednih za covidom-19 izgubila tako mamo kot očeta. Zadnja želja umirajoče 42-letne Lydie Rodriguez je bila, da se njeni otroci cepijo proti koronavirusni bolezni.

“Tik preden so jo intubirali, je bila ena zadnjih stvari, ki jih je povedala sestri: Prosim, poskrbi za to, da se moji otroci cepijo,” je za ameriške medije povedala njena sestrična Dottie Jones. “Še bi bila med nami, če bi bila cepljena,” je še dejala, poroča Vice.

42-letna Lydia Rodriguez in njena družina sta se s koronavirusom okužili med udejstvovanjem na enotedenskem krščanskem taboru. Vsi štirje otroci so bili pozitivni, a le eden je imel blage simptome. Lydia in njen mož Lawrence Rodriguez pa sta bila zaradi okužbe prejšnji mesec tudi hospitalizirana. Lawrence je umrl 2. avgusta.

Ni verjela v cepljenje, a si je premislila

“Lydia nikoli ni zares verjela v cepljenje,” je še povedala njena sestrična Jones in dodala, da je 42-letnica verjela, da lahko zmore sama in da v resnici ne potrebuje zdravil. Sčasoma si je Rodriguez premislila in postala bolj odprta za cepljenje, a takrat je bila že hospitalizirana na oddelku za intenzivno nego. Za covidom-19 je umrla v ponedeljek. Zakonca sta za seboj pustila štiri otroke.

V zvezni državi Teksas, kjer je polno cepljena manj kot polovica ljudi, so se spopadli z enim najhujših učinkov različice delta. Po poročanju medijev je delta odgovorna za razmah četrtega vala epidemije v ZDA. Pred samo dvema mesecema so imeli v Teksasu manj kot tisoč pozitivnih testov na dan, zdaj pa je hospitaliziranih več kot 12.000 ljudi.

Guverner Teksasa Greg Abbott, sicer polno cepljen, je bil na testu na koronavirus na začetku tedna pozitiven. Abbott je maja izdal izvršni ukaz, s katerim je preprečil lokalnim oblastem, da bi izdali odlok o obveznem nošenju zaščitnih mask v šolah. Pri tem stališču ostaja tudi pred začetkom novega šolskega leta, čeprav so bolnišnični oddelki polni otrok, ki se zdravijo po okužbi s koronavirusom in respiratornim sincicijskim virusom (RSV). V določenih okrožjih so šole kljub temu sprejele ukrep o obveznem nošenju zaščitnih mask.

Za družino Rodriguez so že odprli profil na platformi za množično financiranje GoFoundMe. Trenutno poteka zbiranje denarja za pomoč pri kritju stroškov zdravstvenih in gospodinjskih računov ter oskrbe njenih otrok. Do zdaj se je zbralo več kot 53 tisoč dolarjev, še poroča Vice.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje