Umrl je nekdanji veleposlanik ZDA v Sloveniji Johnny Young

Svet 25. Jul 202116:50 > 16:53 0 komentarjev
Johnny Young
Srdjan Živulović/BOBO

Poklicni diplomat Johnny Young je funkcijo veleposlanika ZDA v Sloveniji opravljal od leta 2001 do leta 2004. Bil je četrti veleposlanik v Sloveniji.

V soboto zgodaj zjutraj je za posledicami bolezni v Marylandu umrl ameriški diplomat Johnny Young, ki je bil od leta 2001 do leta 2004 veleposlanik ZDA v Sloveniji. Youngu so decembra 2020 postavili diagnozo raka na trebušni slinavki, je sporočila njegova vdova Angie Young.

Leta 1940 rojeni Young je bil ameriški poklicni diplomat, ki je kariero začel leta 1967, upokojil pa se je po izteku veleposlaniškega mandata v Sloveniji, kamor ga je leta 2001 imenoval tedanji predsednik ZDA George Bush mlajši. Bil je podpornik vstopa Slovenije v zvezo Nato.

Young je bil četrti veleposlanik ZDA v Sloveniji. Na položaju je nasledil Nancy Ely-Raphel, pred tem pa sta bila ameriška veleposlanika v Sloveniji Victor Jackovich in Allan Wendt. Younga je na položaju nasledil Thomas Bolling Robertson.

Od leta 1997 do leta 2001 je bil Young veleposlanik v Bahrajnu, pred tem pa je zasedal veleposlaniške položaje v Togu in Sierri Leone. Kot diplomat je delal na različnih položajih na Madagaskarju, Gvineji, Keniji, Katarju, Jordaniji, na Nizozemskem in v Washingtonu. Za svoje delo je prejel številna priznanja in nagrade.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!