Uničenje, ki ga je v ukrajinske domove prinesla ruska invazija

N1 video 24. Feb 202217:59 > 18:18 0 komentarjev
Ukrajina
N1

Ruska vojska je v četrtek zgodaj zjutraj napadla območja na vzhodu Ukrajine. Kmalu za tem so se zvrstila poročila o eksplozijah in napadih na ukrajinsko vojaško infrastrukturo.

A ruska vojska se ni ustavila na območju samooklicanih republik Doneck in Lugansk, ampak je prodrla tudi globlje v državo. Po podatkih ukrajinskih oblasti je v obstreljevanju umrlo najmanj 40 ukrajinskih vojakov, še več deset pa je ranjenih.

V Kijevu so se oglasile sirene

Ruske enote so se popoldne močno približale tudi Kijevu, zaradi česar so se v mestu oglasile opozorilne sirene za zračni napad. Zaradi nevarnosti, da bi lahko ruski predsednik Vladimir Putin napadel glavno mesto, so hotel ob Trgu neodvisnosti (Majdan), v katerem so bile novinarske ekipe, za nekaj časa tudi evakuirali, je poročala novinarka N1 Zagreb Ana Mlinarić.

V napadih zadeti tudi stanovanjski objekti

Čeprav Rusija trdi, da je cilj vojske le ukrajinska vojaška infrastruktura, je bilo v napadih zadetih tudi več stanovanjskih objektov, kažejo videoposnetki iz ukrajinskega mesta Harkov, ki leži na vzhodu države, v bližini ruske meje.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!