V Banjaluki transparent v podporo Rusom v Ukrajini: Srbija je z vami

Svet 21. Feb 202212:23 > 12:54 1 komentar
Transparenti Banja Luka
SNP

V Banjaluki je Srbsko ljudsko gibanje izobesilo transparent, na katerem izražajo podporo Rusom v Ukrajini. Zapisali so, da je Srbija z njimi, odprto pismo pa želijo dostaviti tudi predstavnikom v Donecku in Lugansku.

Nad eno od cest v Banjaluki, prestolnici entitete Republike Srbske, sta se pojavila transparenta v podporo Rusom, ki živijo v Ukrajini. “Rusi Ukrajine, Srbi so z vami. Temu se reče svoboda,” je zapisano na transparentu, ki je visel z mostu, poroča N1 BIH. Avtor transparenta je organizacija Srbsko ljudsko gibanje, ki se se predstavlja kot nevladna organizacija, politično pa podpira srbskega člana predsedstva Bosne in Hercegovine (BiH) Milorada Dodika.

Iz organizacije, ki se sicer pogosto oglaša ob spornih vprašanjih, so sporočili, da bodo nagovorili tudi veleposlanika Rusije v Srbiji ter BiH in ga prosili, da njihovo pismo podpore posredujejo predstavnikom v Donecku in Lugansku, kjer v zadnjih dneh prihaja do številnih incidentov in spopadov med proruskimi separatisti in ukrajinsko vojsko.

“Moč medsebojne podpore srbskega in ruskega naroda bo določila njuno skupno prihodnost, ki je lahko zlata,” je zapisano v izjavi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje