V Peruju letalo ob vzletu trčilo v gasilsko vozilo na stezi (VIDEO)

Svet 19. Nov 202221:36 0 komentarjev
letalo nesreča Peru
Profimedia

Na letališču v Limi, glavnem mestu Peruja, je letalo ob vzletu trčilo v gasilsko vozilo, ki je bilo na nujni vožnji. Dva gasilca sta umrla, še dva sta v kritičnem stanju. Poškodovanih je bilo tudi 20 od 102 potnikov na letalu, med njimi dva huje.

Včeraj ob 15.30 po lokalnem času se je na mednarodnem letališču Jorge Chávez v glavnem mestu Peruja Limi zgodila huda nesreča. Letalo Airbus A320neo letalske družbe Latam Airlines je med vzletanjem trčilo v gasilsko vozilo na nujni vožnji. Dva gasilca, ki sta bila v gasilskem vozilu, sta umrla, dva sta v kritičnem stanju. Na letalu, ki je bilo namenjeno v mesto Juliaca na jugu Peruja, sta bili 102 osebi.

Po poročanju britanskega BBC je 20 potnikov poškodovanih, dva od njih huje. Na posnetkih, objavljenih na družbenih omrežjih, je videti, da je letalo ob trčenju zagorelo, posadki pa ga je kljub nesreči uspelo obdržati na vzletno-pristajalni stezi. Hitrost letala ob trku naj bi bila 129 vozlov (239 km/h), je poročal Slovenski letalski portal.

Zakaj se je gasilsko vozilo znašlo na stezi med vzletanjem letala, še ni jasno. Direktor letalske družbe Latam Airlines Manuel Van Oordt je na novinarski konferenci dejal, da je letalo dobilo dovoljenje kontrole zračnega prometa za vzlet. “Ne vemo, zakaj je bilo gasilsko vozilo na stezi. Gasilcev ni klical nihče od naše posadke,” je povedal po poročanju BBC.

Uprava letališča je odpovedala vse ostale polete v petek in soboto dopoldne. Letala, ki bi morala pristati v Limi, so preusmerili na druga perujska letališča ter v Kolumbijo in Panamo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!