V poplavah na severu Kitajske več mrtvih

Svet 12. Okt 202109:18 > 09:23 0 komentarjev
poplave na Kitajskem
cnsphoto via REUTERS

V hudih poplavah, ki so prizadele provinco Šanši na severu Kitajske, je umrlo najmanj 15 ljudi. Uničenih je skoraj 20.000 domov, še približno 18.000 hiš pa je huje poškodovanih.

V kitajski provinci Šanši, ki je glavna kitajska premogovniška provinca, so poplave prizadele skoraj dva milijona ljudi, po navedbah lokalnih medijev so morali evakuirati 120.000 prebivalcev. V poplavah je umrlo 15 ljudi, tri pa še vedno pogrešajo, so po poročanju kitajske televizije sporočile lokalne oblasti.

Kitajska vlada je bila zaradi dežja v provinci prisiljena zaustaviti dejavnosti v premogovnikih in kemičnih tovarnah. Po navedbah lokalnih oblasti so tako v ponedeljek zaustavili delo v 60 premogovnikih, 372 drugih rudnikih ter 14 nevarnih kemičnih tovarnah, vendar so nekateri danes znova začeli obratovati.

Ta prekinitev prihaja v zahtevnem času za kitajsko proizvodnjo električne energije, ki se v obdobju okrevanja svetovnega gospodarstva trudi zadovoljiti močno industrijsko povpraševanje. Premog zagotavlja 60 odstotkov proizvodnje električne energije v državi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!