V praškem živalskem vrtu so se razveselili mladička ogrožene vrste

Svet 04. Feb 202314:41 0 komentarjev
Kitajski luskavec
Instagram/miroslavbobek

V živalskem vrtu v Pragi se je skotil ogrožen kitajski luskavec. Mali sesalec tehta le 135 gramov, po videzu pa spominja na borov storž. Kot je dejal direktor živalskega vrta Miroslav Bobek, je to prvi potomec te vrste v kakem evropskem živalskem vrtu.

Po besedah tiskovnega predstavnika živalskega vrta se luskavec dan po rojstvu dobro počuti. Prvi dnevi življenja so namreč za novorojeno žival kritični. Za določitev spola pa je še prezgodaj, so sporočili iz živalskega vrta.

Kitajskim luskavcem sicer grozi izumrtje, saj njihovo meso v Aziji obravnavajo kot luksuzno jed, njihove luske pa uporabljajo v tradicionalni kitajski medicini. Starša malega luskavca Run Hou Tang in Guo Bao sta na Češko s Tajvana prispela aprila lani. To je bil rezultat novega partnerstva med Prago in Taipeijem, ki ga je pred tremi leti sklenil praški župan Zdenek Hrib iz češke Piratske stranke.

Praški živalski vrt, ki ga je lani obiskalo več kot 1,5 milijona obiskovalcev, sicer velja za eno najbolj obiskanih znamenitosti v češki prestolnici.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!