V strelskem napadu v Teksasu ubit en človek, napadalca prijeli

Svet 16. Feb 202307:46 0 komentarjev
Streljanje v Teksasu
REUTERS/Jose Luis Gonzalez

V teksaškem mestu El Paso se je v nakupovalnem središču zgodil strelski napad, ki je zahteval eno smrtno žrtev. Ranjene so bile tri osebe, policija pa je dva moška, povezana z napadom, priprla. Po podatkih Gun Violence Archive je bilo lani v ZDA več kot 600 množičnih streljanj s po najmanj štirimi ubitimi ali ranjenimi.

Strelski napad v nakupovalnem središču teksaškega mesta El Paso je v sredo zahteval eno življenje, tri osebe pa so bile ranjene, je sporočila lokalna policija. Po poročanju CNN sta dva moška, povezana s streljanjem, v priporu.

Tiskovni predstavnik policije v El Pasu Robert Gomez je dejal, da so na kraju dogodka našli orožje, eno osebo še iščejo, več informacij pa uvodoma ni imel. Tri ranjene, od katerih sta dva moška v kritičnem stanju, so odpeljali v bolnišnico, Gomez pa ni želel ugibati o motivu za napad.

Strelski napad se je zgodil v nakupovalnem središču El Cielo, blizu veletrgovine Walmart, kjer je beli rasist leta 2019 ubil 23 ljudi. Ubijal je zato, ker sovraži osebe latinskoameriškega rodu.

Strelski napadi so letos v ZDA zahtevali že več deset življenj. Nazadnje so bili v ponedeljek na univerzi Michigan State ubiti trije študenti, še pet pa je ranjenih.

Januarja je bilo v mestu Monterey Park na območju Los Angelesa ubitih 11 ljudi, ki so v plesni dvorani, priljubljeni med starejšimi Američani azijskega rodu, praznovali kitajsko novo leto.

Po podatkih Gun Violence Archive je bilo lani v ZDA več kot 600 množičnih streljanj s po najmanj štirimi ubitimi ali ranjenimi.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!