VIDEO: Med poročanjem v živo so se tla ponovno zatresla

Svet 06. Feb 202317:10 0 komentarjev
Turški novinar
N1

Turški novinar se je v živo javljal za agencijo DHA, ko so se ponovno zatresla tla. Novinar je z neposrednim prenosom nadaljeval kljub močnejšemu sunku.

Turškega novinarja Olcaya Düzgüna je med neposrednim prenosom v oddajo za agencijo DHA “presenetil” drugi potres z magnitudo 7,5, ki je jugovzhod Turčije stresel okoli poldneva po našem času.

Turški novinar je v živo poročal iz mesta Urfa, ki je od drugega žarišča potresa Kahramanmaras oddaljen približno 200 kilometrov. V ozadju se na posnetku vidi porušena stabka, ljudje pa med ruševinami iščejo morebitne preživele. Ko so se tla zatresla, je novinar nadaljeval s poročanjem, ljudje pa so bežali na varno. Spodaj si lahko pogledate posnetek.

Tudi iz mesta Malatya prihajajo podobni posnetki. Domačini so v objektiv ujeli trenutke, ko se porušijo zgradbe.

Jugovzhod Turčije in sever Sirije je v zgodnjih jutranjih urah stresel močan potres z magnitudo 7,8. Na tisoče je ranjenih in pogrešanih. Število žrtev pa narašča iz minute v minuto, tudi zaradi močnih popotresnih sunkov. V zadnjih nekaj urah so jih našteli več kot sto. Že tako uničeno območje pa je dopoldne stresel nov silovit potres, ki je imel po zadnjih podatkih magnitudo 7,5. Kako je uničenje videti iz zraka, si lahko pogledate na tej povezavi. 

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!