Za covidom-19 umrl ameriški proticepilec Markus Lamb

Koronavirus 01. Dec 202110:39 0 komentarjev
Markus Lamb
@Daystar/TWITTER

Markus Lamb, soustanovitelj in izvršni direktor ameriške konservativne krščanske televizijske mreže Daystar Television Network, je po več tednih hospitalizacije umrl za covidom-19. 64-letnik in televizijska mreža v lasti njegove družine sta bila nasprotnika cepljenja in ukrepov za zajezitev koronavirusa. Lamb je še eden od vidnejših ameriških nasprotnikov cepljenja, ki so podlegli tej bolezni.

“S težkim srcem sporočamo, da se je predsednik in ustanovitelj Daystar Television Network Markus Lamb danes zjutraj vrnil domov h Gospodu,” je včeraj televizijska mreža Daystar sporočila prek Twitterja.

 

Lambov sin, Jonathan Lamb, je med nadomeščanjem očeta v dnevnem programu 23. novembra prosil gledalce, naj molijo za očetovo okrevanje in ozdravitev covidne pljučnice, očetovo bolezen pa je opisal kot “duhovni napad sovražnika”, da bi “pokončal” Markusa. Lambova žena Joni Lamb je po telefonu iz bolnišnice prosila gledalce, naj molijo za “okrevanje moževih pljuč, da bi ga lahko odklopili s kisika in pripeljali domov”.

Daystar Network Televison je med pandemijo televizijski program namenjala proticepilskim aktivistom in nasprotnikom cepljenja. Že maja 2019 so v enourni oddaji govorili z Robertom Kennedyjem ml. – nečakom nekdanjega predsednika ZDA Johna F. Kennedyja, ki je goreči nasprotnik cepljenja. Kennedyju so sicer zaradi širjenja napačnih informacij o covidu 19 ukinili Instagram račun.

V preteklih mesecih je v ZDA zaradi covida-19 umrlo več znanih konzervativnih proticepilcev, med njimi radijski voditelji Dick Farrell, Phil Valentin in Mark Bernier.

Zaradi groženj nove različice omikron tudi ameriški Center za preprečevanje in obvladovanje nalezljivih bolezni svetuje cepljenje s poživitvenim odmerkom za starejše od 18 let po preteku najmanj šestih mesecev po prejemu drugega odmerka cepiva Pfizerja in Moderne oziroma po preteku najmanj dveh mesecev po prejemu cepiva Johnson & Johnsona.

PREBERITE ŠE: