Zaradi poplav na Kitajskem evakuirali skoraj dva milijona ljudi

Svet 11. Okt 202110:23 > 10:56 0 komentarjev

Kitajsko severno provinco Šanši so zajele obsežne poplave. Po navedbah lokalnih medijev je moralo domove zapustiti kar 1,76 milijona ljudi. Zaradi obilnega dežja so se porušile hiše, sprožilo se je tudi več zemeljskih plazov, kitajska vlada pa je ustavila delovanje tamkajšnjih rudnikov in kemičnih tovarn.

V kitajski provinci Šanši na severu države so morali po navedbah lokalnih medijev zaradi poplav evakuirati 1,76 milijona ljudi. Zaradi obilnega dežja so se v več kot 70 okrajih in mestih v provinci porušile hiše, sprožilo se je tudi več zemeljskih plazov. Obilno deževje ovira reševanje, na spletni strani poroča britanski BBC.

Poplave so provinco Šanši zajele manj kot tri mesece po obilnih padavinah v provinci Henan, v katerih je umrlo več kot 300 ljudi. Po napovedih bi lahko bile zdajšnje poplave hujše od tistih v provinci Henan.

Ustavljajo tudi industrijo

Šanši je glavna kitajska premogovniška provinca. Kitajska vlada je bila zaradi dežja že prisiljena zaustaviti dejavnosti v premogovnikih in kemičnih tovarnah. Po napovedih lokalnih oblasti so zaustavili delo v 60 premogovnikih, 372 drugih rudnikih in 14 nevarnih kemičnih tovarnah.

V provinci so številna zgodovinska obeležja, ki jih obilne padavine prav tako ogrožajo.

Kitajska se že tako spopada s pomanjkanjem energije, zaradi česar je bila vlada prisiljena uvesti omejitev električne energije v pristaniščih in tovarnah.

kitajska poplave kitajska poplave
PROFIMEDIA
kitajska poplave kitajska poplave
Profimedia
kitajska poplave kitajska poplave
Profimedia

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!