Župan Kijeva Kličko: Pripravljamo se, da bomo branili naše mesto

Svet 02. Mar 202215:44 > 15:47

Župan ukrajinske prestolnice Kijev Vitalij Kličko je v pogovoru za CNN poudaril, da Ukrajinci stojijo na fronti ene najmočnejših vojsk na svetu in se pripravljajo, da bodo branili ukrajinsko prestolnico. "Veliko močnejši so od nas. Ampak želja po neodvisnosti je za nas glavna naloga," je dejal in poudaril, da prav vsak ukrajinski vojak kaže ogromno volje v boju za svojo družino, mesto, državo in prihodnost.

V pogovoru za CNN je župan ukrajinske prestolnice Kijev Vitalij Kličko potrdil, da je Kijev glavna tarča ruske vojske. “To ni skrivnost,” je dejal in poudaril, da se proti Kijevu v tem trenutku premikajo kilometri tankov. “Pripravljamo se, da bomo branili naše mesto. Razmere niso enostavne. Pred nekaj sekundami smo videli dramatične prizore iz Harkova, kjer umirajo civilisti, mesto pa je uničeno. Veliko ljudi je že odšlo iz Kijeva,” je dejal župan ukrajinske prestolnice.

Pravi, da za zdaj še obratuje vsa nujna infrastruktura, denimo oskrba z elektriko, ogrevanjem in vodo. “Vse dostavljamo prebivalcem, če bi prekinili dobavo, bi bila katastrofa,” je poudaril in dodal, da tudi pošiljke humanitarnih organizacij v Kijev že prihajajo, medtem ko so nekatere na poti. Kar zdaj potrebujejo, je, da zahod uvede ostrejše sankcije proti Rusiji, je poudaril.

“Z velikim ponosom lahko rečem, da sem Ukrajinec. Zaradi ogromno volje, ki jo pokaže vsak ukrajinski vojak, stojimo na fronti ene najmočnejših vojsk na svetu. Veliko močnejši so od nas. Ampak želja po neodvisnosti je za nas glavna naloga,” je poudaril Kličko. “Ves demokratski svet mora ostati enoten, ker to je vojna ne le za Ukrajino, to je izziv za ves svobodni in demokratični svet,” pravi župan ukrajinske prestolnice Kijev.

Komentari

Vaš komentar