Komercijalna banka in NLB banka Beograd do konca aprila združeni v eno banko

NLB
Denis Sadiković/N1

Komercijalna banka in NLB banka Beograd bosta do konca aprila pravno združeni v eno banko, je danes za srbsko tiskovno agencijo Tanjug dejal prvi mož NLB Blaž Brodnjak. Ime nove banke bo NLB Komercijalna banka.

Kot je pojasnil prvi mož NLB Blaž Brodnjak, bosta banki do takrat delovali ločeno, njuna združitev pa bo izboljšala poslovni sistem in omogočila razvoj novih storitev.

“Kar smo že ponudili našim strankam v Sloveniji, v smislu digitalne dostopnosti, bomo uvedli v Srbiji, vključno s 24-urno podporo preko kontaktnega centra, ter vse možne storitve in produkte, ki jih bomo ponujali na daljavo preko spletnih kanalov,” je Brodnjak dejal na Poslovnem forumu Srbija-Slovenija.

“Podpisovanje bo potekalo digitalno preko biometričnega podpisa, tako da ne bo več potreben obisk poslovalnice, razen če bo šlo za posvet s strokovnjakom za reševanje stanovanjskega vprašanja ali dolgoročno varčevanje za šolanje ali upokojitev otrok,” je pojasnil Brodnjak.

NLB je navzoča na šestih trgih v regiji. Cilj skupine je prodor na hrvaški trg, s čimer bi postala prva in edina bančna skupina, ki bi pokrivala celotno območje nekdanje Jugoslavije, je še spomnil.