Na Kitajskem se ponovno soočajo z izbruhom koronavirusa

Koronavirus 30. Jul 202110:36 > 10:58
Delite:
Testiranje v Nandžingu
Foto: cnsphoto/REUTERS

Okužbo s koronavirusom so pred dobrim tednom dni potrdili v mestu Nandžing, virus pa se je razširil tudi v Peking.

Tudi na Kitajskem, ki velja za uspešno pri zamejevanju širjenja covida-19, se soočajo z izbruhom koronavirusa. Koronavirus se je iz mesta Nandžing na vzhodu države razširil v pet provinc in prestolnico Peking, izbruh pa so pri kitajskem Global Timesu opisali kot “največji po Wuhanu.” Prisotnost virusa so zaznali na letališču v Nandžingu 20. julija, od takrat pa so potrdili skoraj 200 okužb.

V mestu Nandžing so že začeli z množičnim testiranjem več kot devet milijonov prebivalcev mesta, leti na tamkajšnjem letališču pa so odpovedani predvidoma do 11. avgusta, navedbe Global Timesa povzema britanski BBC. Pristojni predvidevajo, da je izbruh povezan z koronavirusno različico delta, ki je bolj nalezljiva.

Zadnji večji izbruh so na Kitajskem beležili v prvih dveh mesecih letošnjega leta, ko so dnevno potrdili nekaj tisoč okužb.

Izbruh je na družbenih omrežjih zbudil razpravo o tem, ali so kitajska cepiva učinkovita proti delti, pri čemer pa ni znano, ali so bili okuženi cepljeni. Na Tajskem so, denimo, julija sprejeli odločitev, da bodo z namenom zagotavljanja večje zaščite kombinirali cepivi Sinovac in AstraZeneca. Iz Nandžinga sicer poročajo, da sedem oseb s covidom-19 potrebuje zdravljenje na intenzivni negi, še navaja BBC.

Komentari

Vaš komentar